Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua liberă de 2 MAI, recuperată în sâmbăta de după Paște. Detalii despre minivacanţa de patru zile pentru salariaţi

Publicat

Hotărârea Guvernului prin care data de 2 mai a fost declarată anul acesta zi liberă a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta va fi recuperată în sâmbăta de după Paşte sau prin prelungirea programului de lucru.

Decizia de a declara data de 2 mai drept zi nelucrătoare a devenit oficială prin publicarea în Monitorul Oficial, însă, pe lângă vestea excelentă pentru bugetari că au patru zile mini-vacanţă de la Guvern, au primit şi cea mai puţin îmbucurătoare, că vor trebui recupera orele de lucru.

Potrivit hotărârii de guvern, “instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 26 aprilie 2014 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 31 mai 2014, potrivit planificărilor stabilite”.

În funcţie de decizia patronilor de firme, şi angajaţii din sectorul privat pot avea liber de 2 Mai.

Zilele libere sunt de joi, 1 Mai până în data de 4 mai. Ziua de 2 mai este declarată liberă pentru personalul bugetar, cu excepţia celor din instituţiile publice a căror activitate trebuie asigurată. Ziua liberă acordată de Executiv se va recupera la o data ulterioară, stabilită de fiecare instituţie publică.

Asociaţia de Promovare Litoral-Delta Dunării şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistice din România au solicitat Guvernului să declare 2 mai 2014 zi naţională liberă, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sărbătorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului.

Citește și ZILE LIBERE 2014 | Cele mai lungi minivacanțe din an au câte patru zile: de 1 Mai și de Crăciun. Patru sărbători se lungesc pe 3 zile

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax