Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ZILE LIBERE 2014 | Cele mai lungi minivacanțe din an au câte patru zile: de 1 Mai și de Crăciun. Patru sărbători se lungesc pe 3 zile

Publicat

Anul 2014 a  început cu o zi liberă în plus. După minivacanţa din 1 şi 2 ianuarie şi vineri, 3 ianuarie a fost declarată zi nelucrătoare. Astfel, seria zilelor în care nu se lucrează este mai mare față de cea din 2013. Următoarea perioadă de vacanţă este de Paşti şi 1 Mai. În total sunt 12 zile libere în anul 2014 dintre care trei pică duminica iar restul de 9 în cursul săptămânii. Legate cu zilele de sâmbătă și duminică, sărbătorile se pot transforma în minivacanțe cuprinse între trei și cinci zile. Cele mai lungi minivacanțe sunt de 1 mai și de Crăciun cu câte 4 zile.

Citește și ZILE LIBERE 2015: Minivacanţele de anul viitor şi când sunt sărbătorile legale. Mai multe zile în care nu se lucrează

Vă prezentăm mai jos zilele libere din 2014:

Începutul anului 2014, cinci zile: 1 si 2 ianuarie au picat  miercuri și joi.  Bugetarii au avut liber și în ziua de vineri. După o minivacanță de anul nou, angajații de la stat se  întorc la serviciu luni, pe 6 ianuarie.

Trei zile de Paști: Prima și a doua zi de Paști sunt libere, iar în 2014 acesta va pica pe 20 aprilie, duminică. Astfel, românii vor avea liber și luni, 21 aprilie, ei întorcandu-se la muncă de marți.

 

De 1 mai, patru zile: După câteva zile de lucru va veni si 1 Mai, sărbătoare care pică joi. În această situație, unii salariați vor putea primi liber și în ziua de vineri, adică o altă minivacanță.

 

Rusaliile, trei zile: Un alt scurt concediu va pica de Rusalii, prima și a doua zi fiind zile de sărbătoare legală. Acestea pică pe 8 si 9 iunie, adică duminică şi luni.

 

Trei zile de Adormirea Maicii Domnului: Sărbătorită pe 15 august, va pica într-o zi de vineri, adică un alt weekend prelungit pentru români.

 

În 2014, Sfântul Andrei va pica într-o zi de duminică.

 

Ziua Națională, trei zile: 1 Decembrie va fi sărbătorită luni.

 

Patru zile de Crăciun: Crăciunul va cădea într-o joi, urmatoarea zi, vineri, fiind, de asemenea, liberă și astfel împreună cu weekendul românii vor avea o nouă minivacanță.

 

Angajatorii sunt obligaţi să acorde două zile libere în 2014 pentru fiecare dintre celelalte sărbători religioase anuale, declarate ca atare de cultele legale, altele decât creştine, precizează Codul Muncii.

 

Calendarul ZILELOR LIBERE din 2014:

 

În 2014, din cele 12 zile libere declarate prin lege (plus cea din 3 ianuarie), 9 zile sunt în timpul săptămânii şi trei, în weekend:

Anul Nou

– 1 ianuarie – miercuri

– 2 ianuarie – joi

3 ianuarie – vineri

Paști

– 20 aprilie – duminică

– 21 aprilie – luni

Ziua Internațională a Muncii

– 1 Mai – joi

Rusalii

– 8 iunie – duminică

– 9 iunie – luni

Adormirea Maicii Domnului

– 15 august –  vineri

Sfântul Andrei

– 30 noiembrie – duminică

Ziua Națională a României

– 1 Decembrie – luni

Crăciun

– 25 decembrie – joi

– 26 decembrie – vineri.

 

Citeşte şi Zile de sărbători religioase în 2014. Vezi perioadele de post şi datele în care nu se organizează nunţi

Citește și Anul 2014 pentru elevi: Cursurile reîncep în 6 ianuarie. Când sunt programate vacanțele și ce noutăți mai sunt în acest an școlar »

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax