Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Mondială a Apei. DSP Alba desfăşoară, în martie, controale la instalaţiile de distribuţie a apei potabile în Apuseni

Publicat

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba continuă şi în acest an acţiunea de control a instalaţiilor centrale şi locale de distribuţie a apei potabile. În anul 2011, au fost monitorizate şi verificate 9 zone mari şi 6 zone mici de aprovizionare cu apă, dar şi calitatea izvoarelor publice. În acest an, până în prezent s-au efectuat 7 controale, 3 la nivelul instalaţiilor centrale (distribuitor) şi 4 la nivelul instalaţiilor locale. Din acestea, 2 au fost necorespunzătoare din punct de vedere bactieriologic, iar neconformităţile au fost sancţionate cu 2 avertismente şi o amendă în valoare de 3.000 lei.

În luna martie este în curs de desfăşurare acţiunea tematică de control a instalaţiilor centrale şi locale de distribuţie a apei potabile, în zona Munţilor Apuseni.

În 2011, din 71 de surse publice locale analizate (izvoare publice), doar 21 au fost corespunzătoare.

În conformitate cu Legea Calităţii Apei Potabile (458/2002), costurile analizelor probelor de apă recoltate de DSP trebuie să fie suportate de către proprietarii surselor de apă, în cazul izvoarelor publice fiind vorba de primării. Potrivit directorului DSP Horea Timiş, în judeţul Alba, o treime din primării nu au efectuat aceste analize şi au fost sancţionate conform legii, cu amenzi între 3.000 şi 5.000 lei.

Citiţi aici mai multe despre analizele efectuate în 2011 la izvoarele publice din judeţ.

Aceste probleme au fost discutate în contextul sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei, în 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, în 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993. Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducerea în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă. În 2012, sloganul sub care se desfăşoară activităţile legate de această zi este: “Omenirea este însetată din cauza nevoilor de hrană”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax