Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Mondială a Rock and Roll-ului, sărbătorită pe 13 aprilie. Genul muzical care a schimbat lumea

Publicat

Ziua Mondială a Rock and Roll-ului este celebrată pe 13 aprilie în fiecare an, pentru a marca contribuția și influența acestui gen muzical asupra culturii și societății.

Rock and roll-ul a fost unul dintre cele mai influente genuri muzicale ale secolului al XX-lea și a avut un impact profund asupra tinerilor și a schimbărilor sociale din acea perioadă.

Citește și Cercetare interesantă a unui istoric din Alba Iulia: Cum a fost reflectată moartea lui Elvis Presley în presa comunistă

Originea rock and roll-ului poate fi atribuită unei combinații de influențe muzicale, incluzând blues-ul, rhythm and blues-ul, gospel-ul și country-ul, care s-au unit pentru a crea un sunet energetic și rebel.

  • Disc jockey-ul american Alan Freed (1921 – 1965) a fost cel care a botezat acest gen muzical, referindu-se cu termenul de “rock and roll” unei combinaţii de blues, jazz, country și gospel.

Astăzi, rock and roll-ul este deseori cântat cu chitare electrice, chitară bas, instrumente cu clape și tobe.

Rock and roll-ul a fost asociat inițial cu tinerii și cu o atitudine anti-conformistă, devenind o voce pentru generația care căuta exprimarea liberă și rebeliunea împotriva normelor sociale.

YouTube video

Începând cu anii 1950, artiști precum Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard și Buddy Holly au fost printre cei care au contribuit la popularizarea rock and roll-ului și la consolidarea sa ca un fenomen cultural global.

YouTube video

Ulterior, genul a evoluat într-o varietate de subgenuri și stiluri, de la rock clasic și rockabilly până la hard rock, heavy metal, punk rock și multe altele.

Ziua Mondială a Rock and Roll-ului este o ocazie de a sărbători moștenirea și impactul acestui gen muzical și de a aduce omagii artiștilor și trupelor care au contribuit la dezvoltarea sa.

Este, de asemenea, un moment de reflecție asupra importanței muzicii în cultura și societatea noastră și de a încuraja continuarea aprecierii și promovării rock and roll-ului în întreaga lume.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax