Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: 1 Decembrie la Alba Iulia și măsurile de austeritate. Ce pregătește Primăria Alba Iulia de Ziua Națională a României

Publicat

Ziua Națională a României: Ziua de 1 Decembrie de la Alba Iulia stă sub semnul întrebării în contextul măsurilor de austeritate. Este vorba despre o prevedere care ar urma să fie votată în curând de guvernanți. 

Astfel, autoritățile publice nu vor mai putea să finanțeze din fonduri publice evenimente, festivaluri sau alte tipuri de festivități. 

Gabriel Pleșa, primarul din Alba Iulia a făcut o serie de precizări legate de Ziua Națională a României și din ce fonduri va fi aceasta organizată. 

În linii mari, este vorba despre cele mai importante momente de 1 Decembrie. În 2023 va fi serbat Jubileul de 105 de ani de la Marea Unire.

Mai exact, Primăria nu vrea să renunțe la masa populară, concertul de seară și focul de artificii care încheie ziua de 1 Decembrie.


Pentru momentele menționate, primăria ar avea bani de la bugetul local. Este vorba despre suma de 350.000 – 400.000 de lei pentru evenimente, din care s-ar putea acoperi masa populară, concertele și focul de artificii.

”Noi avem undeva la 350.000 – 400.000 de lei prinși în buget pentru evenimente și căutam sponsorizări. Nu sume mari, undeva la 15-20.000 de euro. Am mai făcut solicitări și la societăți și agenți economici”, a precizat Gabriel Pleșa.

Cele mai importante declarații despre momentele cheie de 1 Decembrie de la Alba Iulia și sursa de finanțare

Masa populară: ”Nu vom renunța la ea, deoarece vom avea sponsorizare pe mare parte din alimente și pe ingrediente. Să vedem acum cu cine o pregătim”.

Concerte de 1 Decembrie: ”Am început să facem achiziții și contracte pentru că le-am avea asigurate (n.r. – din bugetul de evenimente)”.

Focul de artificii: ”Tot noi îl organizăm și, deocamdată, cu toate adunate, suntem sub anvelopa cu ceea ce avem din bugetul local”.

Parada militară de 1 Decembrie

Parada militară de la Alba Iulia, care este unul dintre momentele cheie ale Zilei de 1 Decembrie de la Alba Iulia stă sub semnul incertitudinii. Pentru a fi organizată, aceasta trebuie bugetată de către Ministerul Apărării.

Gabriel Pleșa a declarat pentru alba24.ro că a făcut o solicitare către Guvern pentru suma de 400.000 de lei pentru organizarea evenimentului.

Primarul spera ca statul român să se implice măcar cu sprijinul financiar pentru organizarea paradei militare.

”Odată cu invitația demnitarilor, primului ministru, deputaților, președinților de camere, am trimis și o solicitare pentru suma de 400.000 de lei Guvernului pentru organizarea Jubileului de 105 de la Marea Unire.

Dacă ne vor ajuta financiar, dar măcar pentru partea Ministerului Apărării și de Interne, pentru parada militară, atât de gustată de public să nu se renunțe și să ne ajute”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax