Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Națională a României la Alba Iulia: Trei zile de ”Festival de România”. Iluminat festiv, concerte, foc de artificii și maraton de folclor

Publicat

1 decembrie

steaguri mari tricolor 1 decembrie La Alba Iulia, în preajma aniversării Marii Uniri se regăsește cel mai bine bucuria de a trăi, gândi și simți românește. Culoarea și sunetul sunt coordonatele principale ale evenimentelor pregătite pentru albaiulieni dar și pentru miile de turisti care, cu siguranță, vor alege ca destinație Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Națională.

Citește și FESTIVAL de ROMÂNIA: Președintele Klaus IOHANNIS va sărbători ZIUA NAȚIONALĂ la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor din 1 Decembrie

De o adevarată explozie de culoare vor avea parte albaiulienii încă de sâmbătă, 29 noiembrie, când vor fi aprinse oficial luminile de sărbătoare ce vor îmbrăca orașul și Cetatea până după Anul Nou. Evenimentul va coincide cu deschiderea Parcului Sărbătorilor de Iarnă din Cetatea Alba Carolina – Piața Cetății. Ora 19.00 este momentul la care se va declanșa iluminatul festiv în Cetate, iar la un sfert de oră distanță va începe concertul eveniment Jazzapella. Magia sărbătorilor de iarnă se va regăsi în cele mai cunoscute cântece de Crăciun, interpretate în cel mai pur stil acapella.

Citește și FOTO: A început amenajarea pentru PARCUL de CRĂCIUN din Piaţa Cetăţii din ALBA IULIA. Luminiţe, brad, patinoar şi Moş Crăciun

O pată de culoare va fi data Festivalului de Cercetașii României, care le-au pregătit tuturor celor prezenți în Cetate o mini-avampremieră a campaniei “Alba Carolina 300”, ce se va întinde pe tot parcursul anului viitor, pentru a marca aniversarea a 300 de ani de la momentul zero al existenței celei mai mari cetăți Vauban din sud-estul Europei. Astfel, o construcție spectaculoasă a numărului 300, realizată din gulgute de foc, va fi primul semn al campaniei ce marchează clipa în care a fost pusă piatra de temelie a Cetății.

Flaviu Cernescu, Dragonul De Transilvania, revine și el la Alba Iulia, pentru a marca acest moment special, printr-o demonstrație de echilibru nemaivazută: el va traversa pe o coarda suspendată întreaga latura de vest a cetății, ca o paralelă, un arc simbolic peste timp, între momentul în care se năștea Cetatea și ceea ce avem acum.

Ziua de 1 Decembrie va adauga la partea de culoare a Festivalului o defilare cu steaguri tricolore supradimensionate, la prânz, iar seara un spectacol impresionant de lasere și un spectaculos foc de artificii tricolore.

Sunetul, în cele mai frumoase forme ale sale, va fi la el acasă pe scenele din Cetatea Marii Uniri.

Sâmbătă, 29 noiembrie, odată cu deschiderea parcului de Crăciun, publicul va intra în atmosfera sărbătorilor cu un concert special de colinde marca Jazzapella. 

Ziua umătoare îi aduce în prim plan pe artiștii locali, de la Poarta 3, The Puzzles și Day One până la  Ricardo Caria & Decent Band și Zadar. Trupa Iris, reunită și pregătită să lanseze public imnul oficial al suporterilor echipei naționale, va marca finalul apoteotic al ajunului Zilei Naționale.

Pe 1 Decembrie, de la 14:00, un adevărat maraton de folclor ne va aduce aminte că suntem Români, de oriunde-am fi: Transilvania, Dobrogea, Banat, Oltenia sau Moldova. Fiecare regiune a țării va fi reprezentată folcloric de nume mari ale muzicii populare: Aneta Stan, Gheorghe Roșoga, Trăian Jurchelea, Nicolae Furdui Iancu împreună cu fiul sau, Tudor, Leontina Fărcaș și Muguri de Tezaur, Mirela Mănescu și multi, foarte mulți alții.

Delia și Andra sunt cele două staruri care vor face Cetatea să răsune și pe miile de români să cânte cu ele în seara de 1 Decembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax