Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Naţională fără Tutun. Elevi şi părinţi din Alba, informaţi despre efectele nocive asociate fumatului

Publicat

fumat interzis

În fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie este marcată Ziua Naţională fără Tutun. O iniţiativă menită a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor. În Alba, sunt desfăşurate activităţi de informare în şcoli pe această temă.

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba (CPECA), se alătură Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru marcarea Zilei Naționale fără Tutun (15 noiembrie), prin organizarea de activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă desfășurate  în mediul şcolar, familie și comunitate, având ca temă ”Tutunul distruge inimi – Alege sănătatea!”.

Obiectivele campaniei de marcare a Zilei Naționale Fără Tutun 2018 îşi propun să sublinieze legătura dintre consumul de tutun și bolile cardiovasculare, să crească gradul de conștientizare privind  riscurile bolilor cardiovasculare ale consumatorilor activi și pasivi şi să creeze oportunități de promovare a sănătății inimii, prin protejarea oamenilor de produsele din tutun.

CPECA Alba, în colaborare cu partenerii instituționali, respectiv unități școlare, vor implementa la nivelul județului Alba, activităţi de sensibilizare şi informare cu privire la efectele nocive asociate fumatului, formare de abilităţi de viață sănătoasă şi alternative de petrecere a timpului liber în cadrul Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, Colegiului Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Școlii Gimnaziale Șugag, Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj.

În cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit „Scufiţa Roşie” Alba Iulia, care are în structură Grădinița cu Program Prelungit numărul 2 Alba Iulia şi Grădiniţa cu Program Normal nr. 1 Alba Iulia şi Grădiniţiței cu Program Prelungit nr. 11 vor avea loc activităţi de sensibilizare adresate părinţilor preşcolarilor pentru oferirea unor informaţii relevante privind consumul de tutun și efectele fumatului pasiv.

De asemenea, în cadrul Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa”Alba Iulia şi Colegiului Tehnic „Dorin Pavel Alba Iulia” vor fi amenajate standuri informative, unde specialiştii CPECA Alba, împreună cu voluntarii antidrog ai centrului, vor oferi informaţii privind riscurile consumului de tutun şi vor  promova comportamente de viață sănătoasă.

În cadrul Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj,  Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj și Școlii Gimnaziale Petru Pavel Aron Blaj, se vor organiza mini expoziții privind riscurile consumului de tutun și o acţiune de sensibilizare a tinerilor în vederea renunţării la fumat prin oferirea unor alternative la consum,  distribuirea de materiale informative și sfaturi de încurajare a persoanelor fumătoare în sensul schimbării comportamentului de consum.

Voluntarii antidrog din cadrul Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia vor desfășura activități de informare adresate colegilor lor, privind riscurile consumului de tutun și promovarea unui stil de viață sănătos fără tutun, mesajele fiind  promovate în rândul tinerilor și în mediul online, pe rețelele de socializare, prin intermediul unor imagini și a unui afiș realizat de voluntari.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax