Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Zona de agrement cu debarcader pe râul Mureș la Alba Iulia. Primăria încheie acord pe 10 ani cu Apele Române

Publicat

zona debarcader mures

Primăria Alba Iulia încheie un acord de parteneriat cu Administrația Națională Apele Române, necesar pentru construirea zonei de agrement și debarcader pe malul râului Mureș, la Partoș. Colaborarea este propusă și pentru obținerea ultimelor avize pentru proiect și intră la aprobare în ședința Consiliului Local de joi, 27 februarie.

Investiția este bugetată local în trimestrul I, cu o valoare de 368.300 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 407.159 lei.

Citește și Zona de agrement și debarcader pe malul râului Mureș, la Alba Iulia. Când încep lucrările la proiectul de 400.000 de lei

Durata de execuție este de 12 luni.

”În scopul realizării de către Municipiul Alba Iulia a lucrărilor de amenajare a zonei de agrement, a debarcaderului și a altor lucrări specifice în zona râului Mureș, și de obținere a ultimelor avize necesare derulării investiției, se propune încheierea prezentului acord de parteneriat. Obiectivul în reprezintă colaborarea dintre  AN Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Mureș și Municipiul Alba Iulia în vederea asigurării cu operativitate a cadrului necesar implementării proiectului. Acordul de parteneriat va fi încheiat pe o perioadă de 10 ani”, se arată în documentația proiectului de hotărâre CL.

Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în martie 2019 de Consiliul Local, apoi proiectul a fost depus pentru finanțare prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală a Asociației FLAG din Bazinul Mureșului, Secașelor și afluenților acestora. În iulie 2019, cererea de finanțare a fost aprobată, iar în octombrie 2019 a fost semnat contractul.

Bugetul total al proiectului este de 407.159,01 lei (inclusiv TVA), iar 15.232 lei reprezintă cheltuieli din bugetul local.

Zona de agrement și debarcader va fi amenajată la ieşire din Alba Iulia (Partoș) spre Sebeş, lângă podul rutier, unde în fiecare an, în luna august, este organizată competiția de vâslit canotci Rowmania, inițiată de Ivan Patzaichin.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax