Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Zona de agrement și debarcader pe malul râului Mureș, la Alba Iulia. Când încep lucrările la proiectul de 400.000 de lei

Publicat

debarcader agrement alba iulia

Alba Iulia va avea în curând zonă de agrement și debarcader pe malul râului Mureș, proiect demarat și aprobat pentru finanțare anul trecut, din fonduri nerambursabile. Acesta apare în lista de investiții a orașului pe anul 2020, în trimestrul I, cu o valoare bugetată de 368.300 lei.

Licitația pentru lucrări va fi organizată în luna februarie, astfel că șantierul ar putea începe în această primăvară. Durata de execuție este de 12 luni.

Zona de agrement și debarcader va fi amenajată la ieşire din Alba Iulia (Partoș) spre Sebeş, lângă podul rutier, unde în fiecare an, în luna august, este organizată competiția de vâslit canotci Rowmania, inițiată de Ivan Patzaichin.

Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în martie 2019 de Consiliul Local, apoi proiectul a fost depus pentru finanțare prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală a Asociației FLAG din Bazinul  Mureșului, Secașelor și afluenților acestora. În iulie 2019, cererea de finanțare a fost aprobată, iar în octombrie 2019 a fost semnat contractul.

Bugetul total al proiectului este de 407.159,01 lei (inclusiv TVA), iar 15.232 lei reprezintă cheltuieli din bugetul local.

Lucrări prevăzute în contract:

– amenajare cale de acces auto din strada Regiment V Vânători și drum exploatare până la amplasament (din piatră spartă pe strad geotextil) cu lățime 5 metri: platformă de 359 mp în zona adiacentă apei (din același material)

– locuri de parcare prin nivelare teren și așternere strat de piatră spartă (un loc parcare 2,5 x 6 m)

– platformă de debarcare pentru caiac, canotcă etc – platformă debarcader (10 x 5 m;  2,5 x 1,5 m; 2 x 5 m); pod mobil (3 x 10 m) – din flotoare metalice sau fibră de sticlă, cu închidere din lemn tehnic pe orizontală

– platformă de acces cu peridocul pentru lansarea la apă a bărcilor (din prefabricate de beton armat pentru acces auto/ambarcațiune la râul Mureș)

– amenajare teren prin taluzare, sistematizare și plantări de vegetație (specii potrivite malurilor de pă) – 3 platforme balastate (190-200 mp pentru pavilion administrativ, grupuri sanitare, loc de întâlnire utilizatori)

– mobilier urban – bănci și coșuri de gunoi.

Potrivit PUZ aprobat în martie 2019, proiectul zonei de agrement includea spaţiu pentru acces şi campare cu rulote şi corturi, spaţiu pentru grătare, pistă de biciclete, parcări, spaţii verzi, spaţii de alimentaţie publică (bar), spaţiu sanitar, terenuri de sport (pe nisip), plaje cu nisip, ponton, debarcader, spaţiu pentru spectacole şi alte activităţi.

CITEȘTE ȘI: Zonă de agrement la Alba Iulia, cu debarcader, plajă și terenuri de sport, pe malul râului Mureş, în Partoș

Zona propusă spre reglementare are o suprafaţă de 14.018 mp, din care 980 mp (6,99%) vor fi alei carosabile, 1.250 mp (8,92%) alei pietonale, 11.138 mp (79,45% din suprafaţa totală vizată) zone verzi, 650 mp (4,64%) spaţii construite (construcţii uşoare, temporare şi demontabile, scenă ponton activităţi în aer liber), 44 de locuri de parcare, două platforme de camping.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax