Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Amendă de 10.000 lei pentru angajatorul unei vânzătoare de covrigi „la negru”. Vezi ce alte sacţiuni au aplicat inspectorii muncii

Publicat

Inspectorii muncii au început controalele la firmele ai căror angajaţi lucrează în aer liber: covrigării, chioşcuri de alimente, de ziare, spălătorii sau ateliere de reparaţii auto. Marţi, aceştia au controlat şase societăţi care se ocupă cu vânzarea de produse de panificaţie, dintre care trei au fost identificate cu probleme. Inspectorii au aplicat amenzi angajatorilor pentru un salariat fără forme legale şi nerespectarea măsurilor impuse pentru condiţiile de frig.

Inspectorii muncii verifică, începând de marţi, dacă angajatorii de persoane care lucrează în aer liber respectă măsurile obligatorii pentru condiţiile de frig extrem şi, totodată, normele legale de angajare.

În 31 ianuarie, aceştia au verificat 6 societăţi care comercializează covrigi şi produse de panificaţie. Dintre cele şase societăţi verificate, trei au fost identificate cu probleme, iar inspectorii au aplicat 5 sancţiuni. Dintr-un număr total de 24 de angajaţi, 18 fiind femei, la una dintre firme, aceştia au depistat o vânzătoare de covrigi fără forme legale. Angajatorul a primit o amendă de 10.000 lei.

O amendă de 4.000 lei a fost aplicată unui alt angajator, pentru că nu a asigurat salariaţilor fişe de instruire cu privire la protecţia muncii.

De asemenea, inspectorii au verificat dacă angajatorii respectă măsurile impuse pentru condiţiile de frig şi normele legale de angajare. Trei dintre societăţi au fost sancţionate pentru că nu le acordau angajaţilor ceai fierbinte şi echipamente de protecţie împotriva frigului (haine îmblănite, căciuli, mănuşi etc).

Inspectorii muncii verifică în continuare alte societăţi, spălătorii auto, staţii de vulcanizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax