Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzile pentru rovinietă, trimise şoferilor, pentru înştiinţare, în cel mult 30 de zile. Proiect

Publicat

rovinieta-control Un deputat a iniţiat propunerea ca amenzile emise de CNAIR şoferilor care circulă fără a plăti rovinietă să fie transmise în cel mult 30 de zile, faţă de termenul mai îndelungat din prezent.

El însuşi a fost nevoit să plătească a astfel de amendă şi consideră că trebuie să existe un termen de prescripţie.

Camerele montate pe suport metalic, pe DN1 sau pe alte drumuri naţionale nu supraveghează traficul. Prin obiectivele aparatelor de înregistrat sunt scanate toate maşinile care tranzitează zona. Imaginile sunt stocate într-un dispecerat de la Ministerul Transporturilor, sunt analizate, iar pentru numerele de înmatriculare care nu se află în baza de date se emit amenzi. Procedura nu e deloc simplă. Angajaţii Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere verifică fiecare maşină în parte. Aşa se face că trec şi câteva luni până când sunt identificaţi şoferii care nu şi-au plătit rovinietele.

Márton Árpád-Francisc, deputatul care a iniţiat legea: „În era noastră, când totul este pe calculator, eu zic că într-o lună se poate constata că persoana respectivă a circulat fără rovinietă. Și în 15 zile, cu greutatea cu care funcţionează Poşta Română, să ajungă o scrisoare la persoana respectivă. Este în interesul cetăţeanului.

În fiecare an, cel puţin un şofer din 10 este amendat pentru că circulă fără rovigneta. Mulţi se plâng că primesc procesele verbale cu întârziere, iar compania de drumuri nu trimite dovada plăţii şi administraţiilor locale. Din această cauză, Fiscul le blochează conturile.

Potrivit CNAIR, a scăzut foarte mult timpul de înştiinţare pentru şoferul amendat, de la 6 luni la 2 luni. Însă au existat, anterior, şi situaţii în care şoferii au fost înştiinţaţi după un an sau doi.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax