Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

100 de persoane internate în spitale, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la nunta din Bistra. Poliţiştii au deschis dosar penal

Publicat

boli infectioase sectia alba Aproximativ 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, până luni după-amiaza, după ce au participat la nunta din weekend în localitatea Bistra din Munţii Apuseni şi au avut simptome de toxiinfecţie alimentară. Dintre acestea, 60 au fost internate la Cîmpeni, 11 la Abrud, 17 la Alba Iulia şi încă aproximativ 20, la spitale din Cluj. În acest caz, autorităţile sanitar-veterinare derulează o anchetă epidemiologică, iar poliţiştii au deschis dosar penal, sub coordonarea Parchetului, pentru investigarea condiţiilor în care s-a produs incidentul.

UPDATE: Localul din Bistra a organizat două nunţi în weekend, una sâmbătă şi alta duminică, fiecare cu sute de invitaţi.

UPDATE 1: Până marţi dimineaţa, au fost externaţi doi pacienţi de la Abrud şi unul din Cîmpeni. Au mai fost şi alte persoane care s-au prezentat pentru consultaţii la spitalele din Munţii Apuseni şi din Alba Iulia, însă nu au avut nevoie de internare, potrivit datelor comunicate de directorul adjunct al DSP Alba, Gabriela Todea. Sunt 7 persoane care au participat la a doua nuntă, cea de duminică şi au fost internate în spitale cu toxiinfecţie, din numărul total de cazuri înregistrate până acum.

UPDATE 2: Alte persoane au fost internate la Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Contactaţi de Alba24, reprezentanţii unităţii medicale au precizat, marţi, că au fost 14 persoane care s-au prezentat la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară şi au rămas internate 9, din care un copil. Toţi pacienţii sunt în stare stabilă.

Din datele medicilor de la Secţia de Boli Infecţioase Alba, până luni după-amiaza, au fost consultaţi 20 de adulţi care au participat la nunta de sâmbătă de la un local din Bistra. Trei dintre ei au refuzat internarea, astfel că doar 17 au rămas în spital. Mai sunt însă alte persoane care s-au prezentat pentru îngrijiri medicale la UPU de la Spitalul Judeţean Alba.

Pacienţii internaţi la Alba Iulia aveau simptome medii de toxiinfecţie alimentară, cu scaune diareice, colici abdominale, deshidratare și vărsături.

Alte 60 de persoane primesc îngrijiri medicale la spitalul din Cîmpeni, dar şi la 11 Abrud şi aproximativ 20, care erau din judeţul Cluj, s-a prezentat la unităţile medicale de pe raza de domiciliu.

Citeşte şi UPDATE: TOXIINFECŢIE alimentară, după o NUNTĂ la Bistra, în Munţii Apuseni. Mai multe persoane au fost internate la spital, în Alba și Cluj

Acelaşi local care a organizat nunta de sâmbătă a fost subiectul unei anchete epidemiologice şi acum doi ani, după ce peste 100 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Atunci, cauzele intoxicației au fost lipsa de igienă și condițiile improprii de preparare, depozitare și transport a mâncării, ce a fost pregătită integral în casa mirelui, în mare parte din produse din propria gospodărie. Nuntaşii de acum doi ani au fost infestaţi cu salmonella.

Citeşte ce s-a întâmplat în 2013 la o altă nuntă din Bistra: CONCLUZIILE ANCHETEI în cazul nunții de la BISTRA: 115 invitați contaminați cu salmonela și amendă de 7.000 lei pentru organizatori

Dacă inspectorii DSVSA Alba derulează acum anchetă epidemiologică şi au prelevat probe din materiile prime alimentare folosite pentru prepararea mâncării servite la nunta la care au participat aproximativ 600 de persoane, poliţiştii au deschis dosar penal, sub coordonarea procurorilor, în care sunt cercetate condiţiile în care s-a produs incidentul.

Potrivit unor surse, ancheta ar viza punerea în consum a produselor din carne fără aviz sanitar-veterinar, având drept urmare efecte asupra sănătăţii persoanelor.

Pîână luni seara, însă, nu au fost făcute publice informaţii oficiale despre acest caz. Reprezentanţii DSP Alba nu au comunicat datele preliminarii în urma controlului la unitatea din Bistra, iar inspectorii DSVSA Alba se aflau, luni, pe teren, la locaţia respectivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Valen

    marți, 08.09.2015 at 14:54

    Domnilor să se închidă activitatea la acel local , nu este posibil în secolul 21 sa se mai repete la acel local aceiași toxiinfecție alimentare.
    Cum sa obținut Autorizația Sanitara?

    Sau este nevoie de avizat D N A

    Mulțumesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax