Eveniment
UPDATE: TOXIINFECŢIE alimentară, după o NUNTĂ la Bistra, în Munţii Apuseni. Mai multe persoane au fost internate la spital, în Alba și Cluj
Mai multe persoane au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au participat, sâmbătă, la o nuntă în localitatea Bistra din Munţii Apuseni. Acestea au fost internate la unităţi medicale din judeţele Alba şi Cluj. Vă reamintim că un caz similar s-a produs acum doi ani, tot în urma unei nunţi organizate la Bistra.
UPDATE 07.09.2015: 100 de persoane internate în spitale, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la nunta din Bistra. Poliţiştii au deschis dosar penal
UPDATE 06.09.2015 ora 19,00: Locaţia unde a fost organizată nunta în cauză este aceeaşi la care a mai fost înregistrat şi celălalt „episod” de toxiinfecţie alimentară, din 2013. Atunci, 70 de persoane din 400 de invitaţi au fost internate la spital după ce au participat la nuntă, în Bistra.
UPDATE1: Până duminică seara, erau 24 de persoane internate la spital. Dintre acestea, 13 pacienţi au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia.
Din primele informaţii, la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia au fost internate, până duminică, în jurul orei 15,30, patru persoane, însă mai erau aşteptaţi pacienţi care urmau să fie transferaţi cel mai probabil de la spitalul din Cîmpeni. Alţi nuntaşi au ajuns la spitale din Cluj.
Potrivit unor surse medicale, cazurile înregistrate până duminică nu sunt grave.
La nunta organizată în Munţii Apuseni au participat circa 600 de persoane. Revenim cu amănunte.
Toxiinfecţia alimentară sau intoxicaţia alimentară este o afecţiune ale cărei cauze sunt, de regulă, consumul de alimente sau băuturi contaminate cu microorganismo patogene (bacteria, virusuri sau paraziţi).
Alimentele pot fi contaminate pe parcursul procesului de preparare (dacă nu sunt respectate condiţiile igienico-sanitare sau persoane care, de exemplu, sunt purtătoare de stafilococ au contact cu acestea) sau dacă nu sunt păstrate la temperaturi şi în condiţii corespunzătoare.
De asemenea, bacteriile pot contamina păsările de curte, carnea şi ouăle producând astfel infecţii cu salmonella.
În cazul fructelor şi legumelor, acestea pot fi contaminate mai ales dacă sunt folosite îngrăşămintele naturale sau dacă este folosită apă dintr-o sursă contaminată
În mediul înconjurător se regăsesc microorganisme patogene ca Cryptosporidium parvum (parazit), Clostridium botulinum (bacterie care provoacă botulismul) sau Clostiridium perfringens ( bacterie; în cazuri grave, poate provoca diaree sanghinolentă).
Simptomele toxiinfecţiei alimentare: greaţă, diaree, dureri de cap, febră cu frisoane, transpiraţii, ameţeli, lăcrimarea ochilor, salivaţie excesivă, confuzie mentală, vărsături, dureri abdominale.
În iulie 2015, 15 copii au ajuns la spital tot cu toxiinfecţie alimentară, după ce au fost în tabără la o pensiune din Rimetea. În acest caz, autorităţile au confirmat infectarea cu Salmonella.
În toamna anului trecut, 28 de copii au fost internaţi cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat alimente preparate la cantina unei grădiniţe din Sebeş.
Citeşte şi ce s-a întâmplat la Bistra acum doi ani: Anchetă în cazul toxiinfecţiei alimentare de la nunta din Bistra: Peste 60 de persoane din Alba au fost internate la spital
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
ACD
luni, 07.09.2015 at 01:36
Parintii mei sunt in spital din cauza celor de la Brezea ca sunt incompetenti si au facut aceeasi greseala de doua ori. DE DOUA ORI in 2 ani(prima data a fost unchiul si matusa acum si parintii)!!!Cand ma intorc in tara,va *** restaurantul!! Tarani prosti!!!!