Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campania „Hai pe net!”, ediția 2015: La nivel naţional, elevii Liceului Teoretic Teiuș sunt marii câştigători. Au obţinut locul I, premiul YourRock

Publicat

liceul teoretic teiusEvenimentele derulate în cadrul Campaniei Hai pe net!, ediția 2015, în perioada 23 – 29 martie, de Telecentrul Liceului Teoretic Teiuș, au creat premizele necesare obținerii premiului YourRock (un televizor LED, diagonala 101), un binemeritat loc I la nivel național.

Campania de incluziune digitală „Hai pe net 2015!” a ajuns la finla. Campania a atras participarea a peste 8700 de persoane din România. Fundația EOS Romania a derulat campania „Hai pe Net” 2015 în parteneriat cu Rețeaua națională de eCentre, ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Ministerul pentru Societatea Informațională, Certipro Education, Microsoft și Liberty Global și a antrenat participarea a 166 de parteneri locali (școli, biblioteci, ONG-uri). Campania s-a derulat sub patronajul inițiativei Grand Coalition for Digital Jobsa Comisiei Europene și a campaniei eSkills for Jobs 2015.

În timpul campaniei, peste 8700 de persoane au participat la activități de instruire, evenimente de evaluare a competențelor IT și sesiuni de redactare a unui CV. Dintre aceștia, 2440 au utilizat pentru prima dată calculatorul și internetul. Activitățile susținute de cei 166 de parteneri ai campaniei Hai pe Net 2015, au asigurat României un onorabil loc 2 la nivel european din punct de vedere a gradului de participare în campanie.

Vă reamintim că elevii Liceului Teoretic Teiuș s-au implicat în Campania de incluziune digitală derulând timp de o săptămână activități precum: prezentarea și utilizarea instrumentului resursă pentru cei care doresc să-și sporească șansele de angajare (https://yourock.jobs/ro), utilizarea noii aplicații de testare a competențelor TIC „Skillage” pentru tineri (https://www.skillage.eu/), prezentarea, in cadrul ședințelor cu părinții a site-urilor care oferă informații despre siguranța copiilor (https://singur.info), training de scurtă durată pentru seniori: Noțiuni de bază în utilizarea calculatorului (Internet Buttons), prezentarea informațiilor despre siguranța copiilor și accesarea resurselor privitoare la acest subiect (https://singur.info), evaluarea competențelor pentru angajare și dezvoltarea abilităților digitale folosind platforma cu resurse online disponibilă (https://www.keycompetences.eu/wordpress/romanian-toolkit/about/) și navigarea pe Internet, Wikipedia, Enciclopedii online, crearea adreselor de e-mail, conturi pe rețele de socializare.

Obiectivul central al Campanie de incluziune digitală Hai pe net! 2015 a fost atins atât la nivel de telecentru, comunitate locală și național. Elevii Liceului Teoretic Teiuș și-au putut evalua competențele TIC, au putut accesa site-uri cu informații despre utilizarea în siguranță a Internetului precum și platforme care conțin materiale educative. De asemenea cadrele didactice au avut posibilitatea accesării unor platforme online cu resurse didactice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax