|

Cel mai invidiat „angajat” din lume PROMOVEAZĂ Alba Iulia. Ben Southall va „gusta” din oferta turistică a orașului

12661908_1149332935091999_1909983290876359221_nOare cum e să ai cel mai bun job din lume, și nu doar să spui tu asta, ci să fie recunoscut de întreg mapamondul? Un singur om știe acest lucru, iar cei care vor să afle rețeta fericirii la locul de muncă o vor putea face chiar la Alba Iulia, pentru că acesta vine să viziteze Cetatea Alba Carolina. Ben Southall nu doar că va vizita orașul, ci va „gusta” din tot ceea ce înseamnă viață şi cultură în Cetate, va pedala pe Dealul Mamut și va intra în „războiul” dintre daci și romani. Fiecare acțiune a celui mai invidiat „angajat” din lume  va fi mediatizată pe rețelele de socializare, precum și pe renumitul blog „Best Life in the World“. 

Costurile pentru această acțiune de promovare inedită a orașului Alba Iulia și a împrejurimilor ajung până la 8.000 de euro din care 85% vin de la UE, 13% finanțare de la Guvern și 2% contribuția Primăriei Alba Iulia. 

Ben Southall ajunge alături de soția sa, Sophee, la Alba Iulia, chiar în această lună, în data de 22 mai și va sta o săptămână, până în 1 iunie.

12647331_1149315688427057_7895867691381404444_nCâștigătorul „celui mai bun job din lume“ are ocazia să descopere la fața locului zestrea culturală, materială și imaterială adăpostită între zidurile Cetății Alba Carolina, să cutreiere cea mai mare Cetate din România în lung si-n lat, să bată traseele turistice la pas, să admire elementele de arhitectură cu care sunt înzestrate porțile Cetății, să descopere Catedrala Romano-Catolică , să pășească pe urmele Regilor României Mari, Ferdinand și Maria, în Catedrala în care s-au încoronat în 1922.

Omul cu cel mai bun job din lume“ va vizita și fostul Palat Babilon, în care functionează acum Muzeul Național al Unirii și care adăpostește artefacte fascinante, Sala Unirii, Muzeul roman „Principia“, în care sunt valorificate urmele Principiei castrului roman de la Apulum, scrie viziteazăalbaiulia.ro.

Ben Southall și soția sa și-au propus să-i aducă Cetății Alba Carolina o „ofrandă“ dulce: prăjitura Cetății, după o rețetă la care și-au adus contribuția.

Străinii vor să vadă cea mai mare Cetate din România și de la înălțime. Și nu cu ajutorul dronei, ci din motodeltaplan.

Ben Southall vrea să descopere pe pielea lui ce însemna o luptă între daci și romani. Nu știm, încă, ce tabără va alege, dar cu siguranță va participa la spectacolele de reconstituire istorică, puse în scenă de Garda Romană, în zona Porții a IV-a a Cetății.

DSCN0920-1024x768Om al recordurilor de felul lui, Ben și-a propus să atingă unul și la Alba Iulia: să facă nu mai puțin de 100 de tururi ale șanțurilor fortificației pe bicicletă, mai precizează sursa citată.

Ben va pedala și pe „Transalpina de Mamut“, va admira Parcul Dendrologic și parcul de aventură din zona Mamut.

Aventurierul, după cum se autointitulează, va explora, alături de soția sa, și alte locuri care întregesc Alba Iulia ca destinație turistică: Ghețarul Scărișoara (n.a. al dolilea ghețar ca mărime din România), Rimetea, Cheile Râmețului, Râpa Roșie, Lacul Iezer, Transalpina, Valea Frumoasei, Salina Turda. Străinii vor participa și la degustări de vinuri la Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă, dar și la cramele de la Țelna și Bucerdea Vinoasă.

Vizita lui la Alba Iulia nu este întâmplătoare. Fiecare mișcare a britanicului va fi mediatizată pe blogurile de turism din străinătate pentru care scrie, dar și pe rețelele de socializare. Orașul va fi prezentat pe renumitul blog „Best Life in the World“, alături de destinații turistice internaționale de top.

Cei care vor să afle cum este să ai cel mai bun job din lume îl vor putea întreba pe deținătorul acestui titlu deoarece Ben va susține o conferință la Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia.

Prezența lui Ben Southall la Alba Iulia este organizată în cadrul proiectului „Conținut digital generat de utilizatori, Social-Media și instrumente digitale pentru creșterea capacității managementului urban – Orașe interactive“, în care Municipiul Alba Iulia are calitatea de partener.

În România, Ben și soția sa vor mai vizita Castelul Bran și Casa Poporului.

Ben Southall este jurnalist și un aventurier așa cum se descrie pe blogul personal. A devenit cunoscut în anul 2009 când a câștigat concursul pentru “cel mai bun job din lume” – acela de îngrijitor al unei insule tropicale australiene – slujbă ce a ajuns la urechile oamenilor din întreaga lume cu ajutorul unei campanii de marketing inovative. Competiția a atras aproximativ 34.700 vizitatori pe site, din aproape 200 de state, depășind toate așteptările și ajutând la promovarea turismului în statul australian.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=569140avatar Publicat de pe 19 mai 2017 şi actualizat pe 19 mai 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...
  • maya: greselile din HCL 224/2017 sunt prezente in HCL42/28.02.2017 si HCL 225/24.07.2017 privind functiile si...
  • maya: cred ca e blocat dupa cele 3 comentarii !

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI