Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cine sunt MINIȘTRII propuşi de PSD pentru Guvernul Tudose. Unul dintre ei are legături strânse cu Alba și cu organizația județeană a PSD

Publicat

PALATUL VICTORIALista miniştrilor propuşi de PSD a fost prezentată miercuri de liderul partidului, Liviu Dragnea. Ministru delegat pentru Afaceri Europene este Victor Negrescu, europarlamentar PSD şi reprezentant al organizaţiei din Alba a partidului.

Lista a fost aprobată în şedinţa CExN al PSD. Joi, miniştrii propuşi vor fi audiaţi în comisiile parlamentare, apoi vor primi votul de încredere în plenul Parlamentului.

Premier: Mihai Tudose

Lista miniştrilor:

Vicepremier fără portofoliu: Marcel Ciolacu (PSD Buzău)

Ministerul Mediului: Graţiela Gavrilescu (vicepremier)

Ministerul Afacerilor Interne: Carmen Dan

Ministerul de Externe: Teodor Meleşcanu (ALDE)

Ministerul Educaţiei: Liviu Pop

Ministerul Economiei: Mihai Fifor

Ministerul Finanţelor: Ionuţ Mişa (41 de ani)

– a fost şef serviciu la DGFP Constanţa; în 2005 a fost numit şef al Administratiei Finantelor Publice Eforie; din 2009, a fost şef al Administraţiei Finantelor Publice Constanţa; în ANAF, a fost numit şeful Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, în februarie 2013; are doua apartamente (în Constanţa şi Bucureşti); venit anual in 2016 de circa 97.000 de lei

Ministerul Apărării Naţionale: Adrian Ţuţuianu (PSD, şeful comisiei pentru controlul SRI)

Ministerul Culturii: Lucian Romaşcanu

Ministru delegat pentru Afaceri Europene: Victor Negrescu (europarlamentar PSD)

Ministru delegat pentru Fonduri Europene: Rovana Plumb

Ministerul Agriculturii: Petre Daea

Ministerul Cercetării: Lucian Georgescu

Ministerul Energiei: Toma Petcu (ALDE)

Ministerul Justiţiei: Tudorel Toader

Ministerul Apelor şi Pădurilor: Doina Pană

Ministerul Muncii: Lia Olguţa Vasilescu

Ministerul Comunicaţiilor: Lucian Şova

Ministerul Sănătăţii: Florian Bodog

Ministerul Tineretului: Marius Dunca

Ministerul Transporturilor: Răzvan Cuc

Ministerul Turismului: Mircea Dobre

Consultare şi Dialog Social: Gabriel Petrea
Relatia cu Parlamentul: Viorel Ilie (ALDE)
Mediul de Afaceri: Ilan Laufer
Romanii de Pretutindeni: Andreea Pastarnac

victor negrescu Victor Negrescu (31 de ani) este cel mai tânăr europarlamentar român, ales în Parlamentul European, în 2014. Membru PSD, este câștigătorul premiului Europarlamentarul Anului pentru Agenda Digitală 2015 și a devenit, alături de premierul Luxemburgului, ambasador al campaniei eSkills for Jobs. Activează în Grupul Alienţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European și este membru în Comisia pentru bugete, Comisia Juridică și Comisia pentru Industrie, cercetare și energie. Mai deține calitatea de membru în Delegația Adunării Parlamentare Paritară ACP-UE și în Delegația pentru relațiile cu Canada.

Şi-a a început cariera profesională în calitate de jurnalist la Radio France Internationale, colaborând în paralel cu prestigioasa revistă Le Monde diplomatique și revista Regard.

În paralel, acesta a dezvoltat o organizație de tineret, AEF România, care a reunit peste 1000 de tineri pasionați de cultura franceză, alături de care a sprijinit organizarea în România a Summit-ului Francofoniei.

Din 2009, Victor Negrescu și-a început cariera universitară, mai întâi la Universitatea “Dimitre Cantemir”, apoi, în 2012, la Şcoala naţională de Studii Politice şi Administrative. În cadrul SNSPA a dezvoltat Masterul în limba engleză intitulat Development, International Cooperation and Humanitarian Aid, dar și centrul de cercetare Institutul pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare.

A mai lucrat în acest interval în calitate de consilier al secretarului Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaților și vicepreședintelui Comisiei de Afaceri Legale din Parlamentul European, Titus Corlăţean, dar și în calitate de consilier la Ministerul Energiei.

A absolvit studiile preuniversitare în străinătate, în cadrul Longchamp School – Bruxelles, Belgia (1997-1998), Notre Dame des Champs Institute – Bruxelles, Belgia (1998-2001), «Victor Duruy» Highschool – Paris, Franța (2001-2004). Este licențiat în științe politice în cadrul Universității București în anul 2008 și masterand în afaceri europene și internaționale al Universității Pierre Mendes France / IEP Grenoble.

Doctoratul în științe politice și afaceri europene îl obține în anul 2011, în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative după parcurgerea unui stagiu academic la Colegiul European din Brugges. Tema lucrării de doctorat, prima cu acest profil din România, este intitulată „Politicile europene de cooperare pentru dezvoltare: între relații publice internaționale și politici publice”. În anul 2012 obține un MBA din partea Academiei de Studii Economice și CNAM Paris.

A fost vicepreședinte PSD sector 3/ purtător de cuvânt, președinte PSD Alba Iulia, președinte-coordonator național PES Activists România, vicepreşedinte PSD.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cunoscator

    miercuri, 28.06.2017 at 20:19

    Unul care nu stie mai nimic despre viata, practica il omoara…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax