Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Compania Gabriel Resources solicită despăgubiri de 5,7 miliarde de dolari canadieni României, pentru Roşia Montană

Publicat

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia Montana

ROŞIA-MONTANĂiCompania canadiană Gabriel Resources cere despăgubiri de 5,7 miliarde de dolari canadieni (4,4 miliarde dolari americani) României pentru neînceperea exploatării zăcământului de aur de la Roşia Montană.

Gabriel Resources Ltd. va solicita României despăgubiri în valoare de 5,7 miliarde de dolari în procesul cu România, drept compensaţii financiare pentru pierderile pe care susţine că le-a suferit în urma neînceperii proiectului exploatării aurifere de la Roşia Montană.

Cerea urmează să fie depusă vineri la tribunalul de arbitraj al Centrului Internaţional al Băncii Mondiale pentru reglementarea disputelor legate de investiţii (ICSID), a anunţat Gabriel Resources.

O decizie în acest dosar nu este însă aşteptată înainte de toamna anului 2019.

Gabriel Resources acuză România că, prin acţiunile sale şi lipsa de acţiuni, a blocat implementarea proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană,fără nicio compensaţie şi a cauzat pierderi semnificative pentru companie.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. A.D.

    joi, 29.06.2017 at 18:15

    Sa plateasca doar cei care s-au opus proiectului. Politicienii care au obtinut averi de pe urma canadienilor si apoi le au dat teapa sperand sa ia bani si de la urmatorii…
    Sa plateasca si ecologistii care au organizat cu ajutorul baronilor locali marsuri de protest si care apoi s-au intors linistiti in comunele lor si au ras padurile de pe fata pamantului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax