Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Județean Alba finanțează cu 50.000 de euro amenajarea unui centru expozițional la Ialoveni, în Republica Moldova

Publicat

delegatie ialoveni Consilierii județeni au aprobat, în ședința de joi, alocarea sumei de 50.0o0 de euro din bugetul județului Alba pentru  resistematizarea și amenajarea unui centru expozițional – muzeu la Ialoveni, în Republica Moldova.

Legea finanțelor publice locale dă posibilitatea autorităților administrației publice locale din România să aprobe finanțarea unor proiecte propuse de către autoritățile locale din Republica Moldova numai în baza acordurilor de înfrățire/cooperare încheiate în condițiile legii între unitățile administrativ teritoriale din cele două țări.

De asemenea, autoritățile publice din România pot încheia acorduri de finanțare cu autoritățile publice locale din Republica Moldova dacă sunt îndeplinite cumulativ trei condiții, și anume:

– între unitatea administrativ teritoriale din România și cea din Republica Moldova să fie încheiat un acord de înfrățire/cooperare.

– unitatea administrativ-teritorială din Republica Moldova a transmis unității administrativ teritoriale din România o solicitare scrisă care cuprinde: proiectele ce se propun a se finanța, însoțite de decizia/dispoziția (după caz) autorității competente, necesarul de finanțare din partea unității administrativ teritoriale din România, responsabilitățile părților, termenele de realizare, persoanele responsabile;

– adoptarea, de către autoritățile deliberative ale unităților/subdiviziunilor administrativ teritoriale din România a unei hotărâri de finanțare a proiectului propus de unitatea administrativ teritorială din Republica Moldova, cuantumul finanțării, responsabilitățile părții române și responsabilitățile părții moldovene.

Consiliul Județean Alba a aprobat prin Hotărârea nr. 113/26.07.2012 înțelegerea de cooperare între Județul Alba (România) și Raionul Ialoveni (Republica Moldova).

Citește și Înţelegere de cooperare semnată între judeţul Alba şi raionul Ialoveni din Republica Moldova, de Ziua Limbii Române

Astfel, prin adresa nr. 02/1-7-117/17.02.2015, Raionul Ialoveni – Republica Moldova solicită Consiliului Județean Alba susținerea financiară și logistică pentru implementarea proiectului local, propus de administrația raionului, care prevede amenajarea în orașul Ialoveni a unui ansamblu muzeistic. Totodată, acesta prevede vernisarea și expunerea unui număr impunător de exponate-file de istorie seculară a neamului românesc.

Valoarea totală a proiectului este de 100.000 de euro, din care 50.000 euro finanțat de către Consiliul Județean Alba și 50.000 euro finanțat de către Raionul Ialoveni, prin Consiliul Raional din Republica Moldova.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax