Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Daniel Breaz: Venituri din activitatea universitară și de la Consiliul Local. Vezi averea candidatului la funcţia de rector la UAB

Publicat

Unicul candidat înscris pentru funcţia de rector al Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Daniel Breaz este şi consilier local şi reprezentant PSD. Majoritatea bunurilor declarate sunt pe numele soţiei, iar investiţiile sunt în fonduri mutuale sau terenuri. Cel mai important venit este din activitatea universitară şi de cercetare.

Daniel Breaz deţine, potrivit declaraţiei de avere, un teren agricol de 5800 mp în localitatea Obreja, în cotă de 1/2, obţinut prin cumpărare în 2006, titular fiind soţia.

Tot pe numele acesteia mai este un apartament cumpărat în anul 2000, în suprafaţă de 66 mp, deţinut în cotă egală de cei doi soţi. Daniel Breaz mai are un autoturism Dacia Logan din 2006, pe care l-a cumpărat.

Nu sunt declarate credite bancare, în schimb depozitele în lei şi euro deschise la BCR, în anul 2009, aveau sold, în 2011, de 102.796 lei, respectiv de 10.000 euro, cel deschis în 2010. Daniel Breaz a mai investit 34.455 lei la BCR Asset, în 2009.

Veniturile din activităţi didactice şi cercetare la UAB sunt de de 108.229 lei, pe numele lui Daniel Breaz, respectiv de 86.929 lei lei, din aceleaşi activităţi, ale soţiei, Nicoleta Breaz. Din funcţia de consilier local, Daniel Breaz a mai obţinut, pe parcursul anului 2010, suma de 4.428 lei.

Ce se va întâmpla cu funcţia de consilier local PSD a lui Daniel Breaz?

Liderul PSD, Ioan Dîrzu, a precizat că în cazul în care funcţia de rector este incompatibilă cu cea de consilier local, în locul lui Daniel Breaz va fi numit următorul membru PSD pe listă, dar încă nu se ştie clar cine va fi acesta. În orice caz, în câteva luni oricum vor avea loc alegeri, iar membrii în Consiliul Local şi în celelalte structuri administrative se vor schimba. Daniel Breaz va trebui să decidă, după data de 29 februarie 2012 (data alegerilor la UAB), dacă va rămâne simplu membru PSD sau se va retrage de tot din partid.

Modalitatea de alegere a rectorului

Potrivit regulamentului de alegeri academice, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se alege prin vot universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din cadrul universităţii şi al reprezentanţilor studenţilor din senatul universitar şi din consiliile facultăţilor. Pentru ca alegerile să fie valabile, la vot trebuie să se prezinte cel puţin 50% + 1 dintre membrii electoratului. În cazul în care condiţia de quorum nu este îndeplinită Durata mandatului de rector este de 4 ani acesta putând fi înnoit cel mult o dată, în urma unui nou proces electiv sau a unui nou concurs public.

O persoană nu poate fi rector al universităţii pentru mai mult de 8 ani, indiferent de perioada în care s-au desfăşurat mandatele şi de întreruperile acestora. Rectorul desemnat este confirmat prin ordin al ministrului Educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, conform legii.

În regulamentul universitar se mai arată că, pentru alegerea rectorului se desemnează o Comisie de alegeri de către Senatul în funcţiune. Comisia de alegeri este formată dintr-un număr de 7 membri, dintre care 2 studenţi. Scrutinul electoral este organizat la data stabilită prin calendarul alegerilor, în intervalul 10.00-16.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax