Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Directorul adjunct al Muzeului Unirii, desemnat să protejeze monumentul UNESCO „Cetatea Dacică de la Căpâlna”

Publicat

Directorul adjunct al Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, Constantin Inel a fost desemnat coordonator al comitetului de organizare privind monumentul Cetatea Dacică de la Căpâlna. Fortificaţia a fost inclusă în lista patrimoniului mondial UNESCO în 1999, la poziţia Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei.

Conform unei hotărâri a Guvernului din noiembrie 2011, pentru modificarea Programului de protecţie şi gestiune a monumentelor UNESCO, se constituie pentru fiecare monument înscris un Comitet de organizare UNESCO (COU) şi se numeşte un coordonator al monumentului prin hotărârea Consiliului Judeţean. Consilierii se vor reuni joi pentru a supune la vot componenţa nominală a acestui Comitet de organizare, avându-l pe Constantin Inel drept coordonator.

În această calitate, Constantin Inel „va asigura managementul monumentului şi este răspunzător pentru aplicarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea protecţiei acestuia”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Miruna V.

    miercuri, 18.04.2012 at 16:31

    Sa vedem ce va face concret. Bataia de joc de zeci de ani, nepasarea, lasarea in paragina a Cetatii dacice de la Capalna este o adevarata crima nationala. Asa cinstim memoria dacilor?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax