Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Dispar carnetele de muncă, în schimb creşte volumul de activitate al ITM Alba

Publicat

Horatiu Puiu, Inspector Sef ITM Alba

Carnetele de muncă vor fi retrase de la 31 decembrie 2010 şi vor fi înmânate titularilor. Începând cu anul viitor, evidenţa angajărilor se va ţine doar pe suport electronic, pe baza cărora se va calcula vechimea în muncă.

“Din ianuarie 2011, acest carnet de muncă dispare. Angajatorii vor avea obligaţia de a transmite Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) registre de evidenţă a salariaţilor în format electronic, cu cel puţin o zi înainte de începerea activităţii. Birocraţia va fi redusă astfel, însă va creşte volumul de activitate al ITM în control, deoarece urmează verificări la sediile angajatorilor”, a declarat inspector-şef ITM Alba, Horaţiu Puiu.

Potrivit acestuia, în birourile ITM va mai rămâne personalul cu studii medii, pentru evidenţa muncii şi gestionarea arhivelor, iar personalul cu studii superioare va efectua munca de teren, controale în teritoriu.
Personalul din cadrul ITM Alba este la limita rezistenţei, după cum a arătat Horaţiu Puiu. La nivelul anului 2010, ITM a fost prima instituţie care a redus numărul angajaţilor, la 70,  fiind desfiinţate 18 posturi ocupate: 15 în ianuarie şi 3 în iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cosma

    vineri, 07.01.2011 at 08:17

    Nu stiu cum are curajul sa vorbeasaca acest Puiu Horatiu, un incompetent de care rad toti angajatii de la ITM. Dar daca esti de la PDL orice este posibil

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax