Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: DNA Alba Iulia face PERCHEZIŢII la Braşov, Cluj, Prahova şi Bucureşti, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Publicat

DNA Alba, sediu nou Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, coordonează percheziţii în trei judeţe şi Bucureşti, efectuând cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2011-2014.

În cursul zilei de 2 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul București și în județele: Prahova, Cluj și Brașov, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, arată DNA, într-un comunicat.

Potrivit unor surse judiciare, verificările DNA au legătură cu modernizarea unor stații de epurare din Sibiu şi Braşov, iar prejudiciul estimat până în prezent s-ar ridica la peste 7,7 milioane lei.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

UPDATE: Potrivit unor surse, la Cluj, perchezițiile a avea loc la locuinţa președintelui Camerei de Comerț și Industrie Cluj, Florin Ștefan Dimitriu. DNA a descins şi la apartamentul său din cartierul Gheorghieni, şi la la fostul birou de la firma Napoca Construcții, la care a fost preşedinte CA până în ianuarie, când şi-a dat demisia.

Napoca Construcții, controlată de omul de afaceri Ioan Bene, apare în dosarul de corupţie în care este cercetat fostul preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, legat de construirea fără autorizație și fără licitație a platformei de parcare aeronave Apron 4 de la Aeroportul Internaţional Cluj. De asemenea, procurorii DNA au arătat că Bene i-ar  fi dat lui Uioreanu 300.000 de lei pentru pista de 3.500 m de la aeroport, scrie Ziua de Cluj.

Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost trimişi în judecată la mijlocul lunii octombrie 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax