Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi primari din Opoziție îmbracă haina democrat-liberală. Şi-au anunţat candidatura pentru PD-L la următoarele alegeri

Publicat

Doi primari din Apuseni se alătură Partidului Democrat Liberal, pe motiv că nu se mai regăsesc în doctrina şi acţiunile noii alianţe social-liberale. Primarul PSD al comunei Sohodol, Florin Corcheş şi primarul PNL al comunei Poşaga, Ioan Botaş şi-au anunţat candidatura la alegerile locale din 2012 pentru postul de primar, din partea democrat-liberalilor.

„Ambii primari sunt oameni tineri, care doresc să facă ceva pentru comunitățile lor și știu că nu vor putea realiza nimic într-o formațiune politică creată contra naturii, doar de dragul de a-l da jos pe Băsescu.
Cei doi se regăsesc în acțiunile PD-L, care a dovedit că este singurul partid din județul Alba interesat să facă ceva pentru cetățeni și pentru nevoile lor. Vor să lucreze alături de echipa unită a PD-L și să rezolve prolemele pentru care cetățenii i-au ales în fruntea comunelor”, se arată în comunicatul de presă al PD-L Alba.

La rândul său, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a profitat de prezenţa sa într-o conferinţă de presă, pentru a-şi exprima părerea referitor noua alianţă, USL. Acesta a numit alianţa ” Unde Sunt Liberalii” (USL), făcând referire la diferenţa între ideologiile promovate iniţial de PNL şi doctrina Uniunii Social Liberale. „Pot să se înmulţească cât vor ei şi nu o să ajungă la nici un rezultat. Eu altfel îi abordez pe oameni. Nu pot să vină şi să spună că în 25 martie vor suspenda preşedintele. Este altceva ca după alegeri să dai mâna şi să faci Guvernul, dar nu aşa. Vă asigur eu că în judeţul Alba aceştia nu au cun să câştige alegerile decât dacă cine ştie ce păţim noi fizic, iar asta e puţin probabil să se întâmple”, a spus Mircea Hava.

Întrebat despre plecarea primarului Ioan Botaş din PNL, vicepreşedintele liberalilor din Alba, Florin Roman a explicat că din punct de vedere legal acesta nu are voie să părăsească partidul decât la terminarea mandatului şi o astfel de decizie ar avea repercusiuni în ceea ce priveşte demnitatea publică a primarului. Acesta a ţinut să precizeze că până în prezent 15 primari PD-L şi-au manifestat intenţia de a se înscrie în noua alianţă.

Vestea plecării din partid a primarului Sorin Corcheş a fost primită cu uimire de către preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu. Acesta ne-a informat că nu avea cunoştinţă despre intenţia primarului comunei Sohodol şi că până marţi acesta nu şi-a înaintat demisia din partid. Ioan Dârzu a decis că va purta o discuţie cu primarul, în urma căreia organizaţia va stabili care este atitudinea pe care o să o adopte.

Surse foto: Ziarul de Apuseni, PNL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax