Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ghiocei înfloriţi în miez de iarnă, la Alba Iulia. Ce prevestesc florile de primăvară, la sfârșitul lunii ianuarie, pentru agricultori

Publicat

20160129_091634 Cum s-a încălzit vremea, în mai multe grădini din cartierele municipiului Alba Iulia au înflorit ghioceii. Gingașele flori care, de obicei, vestesc primăvara, au surprins și în acest an cu apariția lor, încă din luna ianuarie.

Ghiocelul, floarea ce vesteşte primăvara, este originar din Europa şi Asia, răsărind din pământul înzăpezit când iarna se lasă gonită departe. Numele său ştiinţific este Galanthus şi înseamnă „flori albe ca laptele”.

Ghioceii răsar de multe ori înainte de topirea zăpezii şi rezistă foarte bine la temperaturile scăzute. Este vestitorul primăverii însă bulbii lui sunt otrăvitori atât pentru animale, cât și pentru oameni.

Agricultorii spun că apariţia vremelnică a ghioceilor ar fi un semn rău şi anunţă un an secetos.

Potrivit meteorologilor, în acest weekend vom avea parte vreme plăcută, cu temperaturi neașteptat de ridicate pentru sfârșitul lunii ianuarie. Cerul va fi destul de înnorat, însă temperaturile din termometre ne vor permite să renunțăm la cele mai groase mănuși și fulare.

Citește și METEO de WEEKEND în ALBA: Temperaturi până la 10 grade Celsius. Soare, nori şi posibile ploi scurte

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax