Connect with us
Advertisement

Eveniment

FOTO: La 73 de ani, a pedalat 350 de kilometri cu bicicleta, ca să convingă Guvernul să facă Monumentul Unirii la Alba Iulia

Publicat

18582559_1825034434481996_7796770339873046505_n A făcut 350 de kilometri în 6 zile, pentru a aduce României un monument al Unirii. Albaiulianul Dragomir Vlonga nu este la prima tinerețe și, deși are 73 de ani, nu s-a lăsat descurajat de distanţa considerabilă pe care a avut-o de parcurs, de frig sau de foame, și asta doar pentru un vis, un monument la Alba Iulia, care să amintească de cei 100 de ani de la Marea Unire. 

Centenarul Marii Uniri se apropie, iar pentru că factorii de decizie ai României bat pasul pe loc, Dragomir Vlonga s-a gândit că este momentul să tragă un semnal de alarmă. Așa că, în data de 15 mai și-a pus costumul național, s-a urcat pe bicicletă și a plecat spre București, pentru a încerca să se întâlnească cu liderii politici pe care să-i convingă că România merită un monument care să le amintească strămoșilor de Marea Unire și de cei 100 de ani care au trecut de la 1 Decembrie 1918.

 

„Am plecat spre București în data de 15 mai. Ideea mi-a venit încă din toamnă, pentru că m-am săturat să tot scriu într-un proces verbal, fac parte din niște asociații și pe ordinea de zi la ședințe tot timpul unul din puncte este monumentul Marii Uniri. Încă din toamnă am zis hai să ieșim în stradă să ne bage lumea în seamă, să facem monumentul, dacă nu să facem greva foamei” a povestit albaiulianul, la emisiunea „Jocuri la Putere” de pe Realitatea TV.

Bărbatul a parcurs cei peste 300 de kilometri pe o bicicletă veche, motiv pentru care a fost nevoit să ducă cu el și piese de schimb, în cazul în care „tohanul” ceda, însă acest lucru nu l.a deranjat și spune că, și dacă era nevoit să meargă pe jos, nu ar fi zis nu, pentru ca acest monument să se realizeze.

„Îmi doresc să se facă monumentul, pe jos veneam ca să trag un semnal de alarmă la cei care trebuie să se ocupe de problemă. Monumentul e al țării, nu e al Albei. Primarul a spus că dacă era monumentul orașului era făcut demult”, a declarat Dragomir Vlonga.

Traseul urmat a fost Alba Iulia – Sebeș – Blaj – Copșa Mică – Sibiu – Făgăraș – Brașov – București, oprindu-se în fiecare oraș și localitate importantă pentru a aduna gândurile oamenilor și susținerea administrațiilor. În total, a avut 127 de intervenții la primării, consilii județene, prefecturi, la oameni simpli sau diferiți întreprinzători.

Pe timp de zi, „pedala” spre destinație, cu micile opriri, iar noaptea își găsea cazare în diferite locuri, de la mănăstiri, cum ar fi cea din Cergăul Mic, pensiuni, rude sau chiar gara din Sibiu.

Planul albaiulianului era să se prezinte la Guvern pentru o discuție cu prim ministrul Sorin Grindeanu, iar, dacă nu îl primește, este dispus să facă greva foamei.

„Am trimis scrisori la insituții, la Președinte, la Guvern, Patriarhie. Ca să își dea toți mâna să face ceva pentru că acest eveniment este al României”, spune bărbatul.

Cu ajutorul parlamentarilor de Alba și oamenilor care l-au cunoscut în timpul acestei „misiuni”, Dragomir a reușit să discute cu reprezentanții Departamentului Centenar, dar și la Ministerul Culturii. Bărbatul este decis să se prezinte la ușa premierului Sorin Grindeanu și a președintelui Klaus Iohannis, pentru a-i convinge că trebuie finanțat și realizat acest Monument al Unirii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement