|

Foto: La pas printre frumuseţile judeţului Alba. Peisaje minunate la Roica

Un loc minunat, perfect pentru  cei care iubesc drumeţiile şi natura, este localitatea Roica. Peisajul sălbatic al zonei te atrage încă de la intrare în comuna Galda de Jos de unde se văd, ridicate, ca două monumente, cheile Întregalde. Roica este o destinaţie potrivită pentru orice turist care vrea să aibă parte de câteva zile de relaxare totală în mijlocul naturii.

Judeţul Alba este plin de frumuseţi ale naturii cu izvoare şi păduri  protejate, dealuri şi stânci care îţi răpesc privirea. Un astfel de loc în care natura te învăluie, îl găsim la Roica. Aer curat, apă rece şi un peisaj care te surprinde la fiecare pas. Toate acestea sunt de găsit la doar 36 de kilometri de Alba Iulia.

Poate cea mai impresionată lucrare a naturii pe care o găsim aici este cascada Roica. Nu ai cum să nu o vezi dacă treci prin această zonă. Apa cristalină care spală pietrele îţi atrage inevitabil privirea. Deşi cascada nu este foarte înaltă, adâncimea apei care se acumulează este de peste trei metri.

Cum ajungi la Roica?

Localitatea Roica este situată în comuna Galda de Jos, la 36 de kilometri de Alba Iulia. Drumul este simplu, uşor de parcurs şi se poate ajunge pe două trasee. Unul dintre acestea pleacă de pe drumul principal care duce de la Alba Iulia la Cluj Napoca. În localitatea Oiejdea veţi găsi un indicator pe partea dreapta care indică localitatea Galda de Jos. Dacă veţi ţine acel drum veţi ajunge la Roica. Şoseaua este asfaltată până la Poiana Galdei înse de acolo până la Roica pe circa 4 kilometri drumul este plin de gropi.

O altă modalitate de a ajunge este prin comuna Ighiu. De la Alba Iulia porniţi spre Zlatna, iar la calea ferată de la Şard, viraţi dreapta. Odată ajunşi în Ighiu sper ieşire veţi vedea un indicator care vă ca indica Întregalde la stânga. Urmaţi acel indicatori iar drumul vă va duce la Roica.

Unde te cazezi?

Puteţi opta să vă cazaţi la Taberele de la Roica însă majoritatea celor care ajung aici, pentru a simţi cu adevărat natura, petrec noaptea în cort.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=110888avatar Publicat de pe 8 august 2012
Publicat în ACTUALITATE, Turism.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Apocalipsa lui Rika: foate bine, nu este loc de parcare in zona ! primaria trebuie sa faca si parcari !
  • Mihai: De ce cenzurati imaginile? Ma refer la ascunderea numerelor de inmatriculare.
  • Apocalipsa lui Rika: dam si noi o linie pe capota ? sau ceva acid de baterie pe caroserie ?
  • Apocalipsa lui Rika: sa ne c…m pe apia ! unde aruncam cloabele de la pomi taiati si frunze uscate ? ma p.. inca...
  • Apocalipsa lui Rika: Este voie tractor neinmatriculat si fara permis ! daca are avocat bun scapa razand !

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI