Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Liceul Teoretic Teiuș s-a alăturat evenimentului mondial „Hour of Code”. Elevii au învățat elemente de bază ale programării

Publicat

IMG_20161206_120648În săptămâna 5-11 decembrie, Liceul Teoretic Teiuş a susţinut orice profesor, indiferent de pregătirea pe care o are, să parcurgă alături de elevi o oră în care să facă o scurtă introducere în programare, în cadrul evenimentului mondial „Hour of Code”. Conducerea unității de învățământ a dorit promovarea, în rândul elevilor, cadrelor didactice și comunității locale, a ideii că programarea este simplă, socială şi că oricine poate învăţa măcar elementele de bază ale acesteia.

În economia contemporană mondială a locurilor de muncă ce necesită competenţe în domeniul programării, raportul este de 3 la 1 între locurile de muncă şi absolvenţii unor şcoli ce dețin competențe în sfera tehnologiei computerelor. De asemenena se cunoaşte faptul că, astăzi competenţele cheie în utilizarea calculatorului sunt reitarate atât la nivel european cât şi la nivel mondial ca fiind competenţele de bază ale secolului XXI. Cu toate acestea 90% din şcoli, la nivel mondial, nu predau informatică și elementele de bază ale programării.

Evenimentul internaţional Hour of Code, la care România a aderat, este o campanie care oferă profesorilor şi elevilor din întreaga ţară, posibilitatea să participe la o introducere distractivă în tainele programării. Obiectivul campaniei Hour of Code este de a atrage toţi elevii din România de la grădiniţă până la facultate şi profesorii, indiferent de pregătirea pe care o au, să participe la un eveniment de o oră, în care să se evidenţieze faptul că, programarea nu este complicată.

În acest an evenimentul este susţinut de Barack Obama, Bill Gates, Mark Zukerberg, guverne ale ţărilor din Europa şi lideri de opinie din întreaga lume, care împreună, susţin că, la nivel globat, tot mai mulţi copii ar trebui să înveţe programare.

Astfel, în săptămâna 5-11 decembrie, Liceul Teoretic Teiuş, Alba, a susţinut orice profesor, indiferent de pregătirea pe care o are, să parcurgă alături de elevi o oră în care să facă o scurtă introducere în programare.

Activitățile desfășurate s-au focalizat pe dezvoltarea competenţelor de programare, utilizarea materialelor video (tutorialelor) ca instrumente de învăţare, utilizarea competenţelor de limbă engleză pentru participarea la evenimentul Hour of Code și practicarea limbajelor de codificare a informaţiilor.

Coordonatorii proiectului la nivel de unitate școlară, dir. prof. Marius Cosmin Pintea și prof. Erika Tunde, susțin ideea necesității cunoașterii elementelor de bază în programare, deoarece, „trăim într-o lume înconjurată de tehnologie, o realitate pe care o experimentăm zi de zi, şi ştim, noi ca profesori, că orice domenii ar alege elevii noştri, ca adulţi, capacitatea lor de a reuşi va depinde tot mai mult de înţelegerea modului în care funcţionează aceasta”.

Evenimentul Hour of Code este organizat de Code.org, o organizație non-profit dedicată extinderii educației cu privire la tehnologia computerelor și programare. Prin implementarea activităților evenimentului se are în vedere promovarea în școli și creșterea participării femeilor, dar și a elevilor ce aparțin minorităților, la dezvoltarea competențelor de programare utilizate în noile tehnologii contemporane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax