Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Manifestaţii la Ocna Mureş, Aiud şi Sebeş. Oamenii au strigat din nou „Jos Băsescu!”, în stradă

Publicat

Aproximativ 70 de oameni s-au strâns sâmbătă, din nou, în centrul oraşului Ocna Mureş, pentru a protesta împotriva Guvernului şi a cere demisia preşedintelui Băsescu. Aceştia au purtat pancarte şi au scandat „Nu staţi la balcoane, că murim de foame!”, „Boc şi marinaru` ne-au închis spitalu`!”. Simultan, au avut loc proteste la Aiud şi Sebeş.

Majoritatea manifestanţilor de la Ocna Mureş au fost liceeni, dar şi profesori. A fost a treia zi de proteste la Ocna Mureş, după ce acţiuni similare au avut loc joi şi vineri. Mitingul a început după ora 18.00, cu aproximativ 30 de participanţi. Alte mesaje scandate de ocnamureşeni: „Iarna nu-i ca vara, nu te mai vrea ţara!”, „Nu staţi la căldură şi băteţi din gură!”, „Ole, ole, du-te-acasă chiorule!”, „Ne-aţi furat şi ne-aţi minţit şi acum ne umiliţi!”, „La palatul Cotroceni cântă cucuveaua!”, „Băsescu şi cu ai lui şi-ai găsit beleaua!”, „Hoţii!”, „Jos Guvernul!”, „Să vină vaporul, să plece dictatorul!”, „Vrem anticipate, nu vrem comasate!”, „Vă rugăm frumos, vrem Guvernu jos!”, Domn ministru Boc, fă odată poc!”, „Dacă bine câştigaţi, staţi în casă la cârnaţi!”, „Preşedinte imoral, de popor nu ai habar!”. Până în jurul orei 18.50, s-au strâns aproape 50 de manifestanţi. Fondul sonor al protestului a fost însoţit de claxoanele taximetriştilor. În jurul orei 19.15, erau 70 de protestatari. În orei 19.30, protestul s-a încheiat, fără incidente.

În acelaşi timp, au continuat protestele şi la Aiud. Mitingurile pro SMURD iniţiate de Ionela Danciu, mama tripletelor s-au transformat în manifestaţii anti-guvernamentale şi anti-Băsescu. Oamenii au ieşit în stradă şi au participat la marşuri autorizate de Primărie, pe mai multe artere din oraş, pe tot parcursul acestei săptămâni. Au strigat „Jos Băsescu şi Guvernul lui!”. Protestele au început la Aiud exact acum o săptămână, iar de atunci, oamenii au ieşit în stradă în fiecare zi. Ionela Danciu a obţinut autorizaţia pentru protest, valabilă până la sfârşitul lunii: „Vom protesta în fiecare zi până va cădea acest Guvern. Iar dacă nu va cădea până la sfârşitul lunii, vom prelungi autorizaţia de protest!”. Sâmbătă, un nou marş a început de la ora 18.00. Un grup de aproximativ 40 de pensionari, studenţi, elevi şi alte categorii sociale, oameni nemulţumiţi de salarii au participat la manifestaţii.

La ora 19.30, la Aiud, protestul era în desfăşurare. În jurul orei 20.00, manifestanţii au ajuns în cartierul Micro. Au scandat „Jos, Băsescu!” şi „România nu uita, Aiudul e de partea ta!” şi „Aiudeni, veniţi şi voi, nu vă mai uitaţi la noi!”. Aiudenii au făcut şi un „cântec al durerii românilor”: „De necaz şi de nevoi/ Noi ne-am adunat cu voi / Doamne ocroteşte-i pe români / Ca să cerem libertate/ Drepturile noastre toate/ Doamne, ocroteşte-i pe români /Şi ieşiţi cu toţi afară/ că trăim o viaţă amară/ Doamne, ocroteşte-i pe români/Jos Băsescu şi cu Boc/ Şi cu Udrea la un loc/ Doamne, ocroteşte-i pe români”.

La Sebeş, doar 5 oameni au ieşit în stradă şi au protestat paşnic, fără pancarte. Până în jurul orei 19.00, erau aproximativ 10 manifestanţi, care scandau lozinci anti-guvernamentale în centrul oraşului, în zona Casei de cultură.

Şi la Alba Iulia, manifestanţii s-au strâns din nou, sâmbătă, după ora 16.00, la Monumentul Revoluţiei. Au fost aproximativ 20 de oameni, care au scandat mesaje antiguvernamentale, timp de o oră. O manifestare de amploare este aşteptată să se desfăşoare duminică, la Hotel „Cetate”, de la ora 16.00.

Galerie foto (Serafim Armanca) – protestul de la Ocna Mureş:

Adina E. CURTA

Serafim ARMANCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Edi Quinet

    sâmbătă, 21.01.2012 at 21:29

    Miscarile incep sa capete identitate.
    La Cluj si Timisoara protestatarii incep sa poarte un simbol reprezentand „C”oruptia trasa in tzeapa.
    Vezi simbolul pe facebook (edi quinet)

  2. alin

    luni, 23.01.2012 at 20:52

    da, miscarile incep sa aiba identitate, participa toti puturosii din tara asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax