Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 250 de elevi din ciclul primar au luat parte la lecții interactive de igienă orală, la Liceul Teoretic Teiuș

Publicat

20161208_113735Liceul Teoretic Teiuș a derulat, în perioada noiembrie – februarie, o serie de activități în cadrul Programului Școlar Colgate, activități ce au avut drept grup țintă elevii ciclului primar (CP – IV), însumând un efectiv de 256 de elevi. În cadrul programului, elevii au luat parte la lecții interactive privind regulile de igienă orală și produse pentru îngrijirea dentară.

Coordonatorii proiectului la nivel de unitate, director prof. Marius Cosmin Pintea și prof Anca Tripșa, au pornit de la premisa că educația pentru deprinderea unei rutine de îngrijire orală este esențială pentru fiecare copil, influențând totodată și obiceiurile sale ca viitor adult și ulterior părinte. În cadrul programului, elevilor li s-au oferit lecții interactive privind regulile de igienă orală și produse pentru îngrijirea dentară.

Fiecare lecție de igienă orală a abordat perspectiva învățării ca joc, elevii având ocazia de a învăța într-un mod plăcut pașii pe care trebuie să-i respecte în fiecare zi pentru a avea dinți sănătoși, prin intermediul unui film educațional cu Dr. Măseluță și echipa sa de Supereroi ai dinților sănătoși, exersând totodată tehnica corectă de periaj dentar cu ajutorul unui model demonstrativ. Printre altele, copiii au învățat că inamicii doctorului Măselută, cariile, pot fi prevenite prin respectarea unor reguli simple de igienă orală: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate. La finalul lecțiilor, elevii au primit produsele de bază pentru îngrijirea dinților (o periuță de dinți și o mini-pastă de dinți), un pliant cu sfaturi pentru părinți și un pliant pentru însemnarea periajului zilnic.

Programul Școlar „Colgate” a fost realizat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România, filiala Alba, și este parte integrantă a iniţiativei globale Colgate Bright Smiles, Bright Futures, o inițiativă educațională complexă și de succes datorită parteneriatelor durabile cu instituții, școli și comunități din întreaga lume.

„Sănătatea unui adult depinde în mare masură de evoluţia lui din perioada copilăriei şi a adolescenţei, când se urmăreşte cu precădere înţelegerea respectării unui comportament igienic individual şi de grup. Igiena dentară este decisivă în avea o dantură frumoasă și sănătoasă și în aceeași măsură, este importantă pentru menținerea sănătății în general. Elevii Liceului Teoretic Teiuș au manifestat interes față de lecțiile de igienă orală, luând contact cu normele și regulile generale ale acesteia, motivați fiind de acțiunile adaptate vârstei lor, precum și de primirea kiturilor de igienă orală”, a declarat directorul școlii, prof. Marius Cosmin Pintea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax