Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: SEMAFOR PRĂBUŞIT în intersecţie, la Alba Iulia. Incident în cartierul Cetate, zona OMV-Stadion. În 2014 a mai căzut unul

Publicat

DSC_0869 Un incident s-a petrecut luni după-amiază, într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Alba Iulia. Un semafor s-a prăbuşit pe carosabil, cel mai probabil din cauza vântului puternic. La faţa locului au acţionat echipaje de la Poliţia Locală, care au asigurat măsurile de siguranţă.

Până la remedierea situaţiei, şoferilor li se recomandă să respecte indicatoarele rutiere, în zonă fiind şi echipaje ale poliţiei, pentru asistenţă în trafic.

Din primele informaţii, incidentul nu a fost urmat de rănirea vreunui pieton sau avarierea vreunei maşini, spre norocul participanţilor la traficul rutier. În urmă cu un an un alt semafor dintr-o intersecție intens circulată din Alba Iulia s-a prăbușit după o mică furtună. Potrivit martorilor prezenți la fața locului baza semaforului era grav afectată de rugină.

Citeşte şi FOTO | PERICOL la SEMAFOR în Alba Iulia. Stâlpii MÂNCAȚI de RUGINĂ vor fi înlocuiți cu trei sensuri giratorii

Potrivit unor date de la faţa locului, semaforul ar fi fost ruginit la baza stâlpului din metal, de susţinere şi ar fi fost una dintre cauzele care au dus la ruperea acestuia. Semaforul prăbuşit este cel de pe sensul Bulevardul Revoluţiei – Calea Moţilor, respectiv dinspre zona pieţei agroalimentare din Cetate către ieşirea spre Miceşti, pentru dirijarea autovehiculelor.

UPDATE: Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au declarat, luni, pentru Alba24, că iau toate măsurile necesare pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp, respectiv înlocuirea semaforului pentru asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă. Potrivit acestora, structura de prindere a stâlpului din metal al semaforului s-a deteriorat şi din cauza faptului că în zonă au avut loc, până acum, mai multe accidente rutiere în urma cărora acesta a fost lovit de autovehicule. Este vorba despre circa 4-5 coliziuni recente.

„Din păcate, de-a lungul timpului au existat incidente în trafic care au forţat succesiv structura de rezistenţă a braţului semaforului, Balansul produs de vânt în ultimele zile a determinat cedarea flanşei care susţine semaforul. Evident, când s-a montat acel punct de semaforizare, soluţiile presupuneau struturi masive şi greoaie. Vom acţiona cu celeritate pentru a găsi o structură mai suplă, să înlocuim braţul defect. În acest interval, circulaţia rutieră este reglementată de signalistica existentă, iar, dacă se impune, poliţiştii vor supraveghea intersecţia”, a declarat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, pentru Alba24.

Reamintim că un incident similar s-a produs în august anul trecut, tot din cauza vântului puternic, la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu – Bulevardul Republicii (ieşirea spre Cluj, după Alba Mall).  Şi atunci un semafor s-a rupt şi a căzut în stradă. Structura semaforului era puternic afectată de rugină mai ales la baza construcției metalice, în zona în care s-a produs ruptura.

În Alba Iulia, cele mai vechi semafoare funcţionale sunt cele din intersecţia de la Gara CFR, la ieşirea spre Partoş, din intersecţia de la magazinul universal„Unirea”, în zona centrală şi cele din cartierul Ampoi III – Tudor Vladimirescu.

semafor prabusit2 Acestea au fost făcute în anul 1997 de către societatea Electroconstrucţia Alba. În anul 1998 au fost puse în funcţiune şi semafoarele din zona Stadion şi Ampoi 3, acestea fiind realizate de Imsat SA. Din decembrie 2002, au fost date spre folosire şi celelalte semafoare din oraş.

Încă din urma incidentului de anul trecut, reprezentanţii Primăriei din Alba Iulia au solicitat operatorului care are în grijă starea semafoarelor să verifice cât de sigure sunt structurile acestora din oraş şi să înlocuiască, dacă e cazul, componentele care sunt deteriorate.

Tot atunci, reprezentanţii administraţiei locale precizau că semafoarele care au fost construite în anul 1997 au un „viciu” de construcţie: ornamentele care sunt la baza piciorului semaforului reţin în interiorul lor apa şi mizeria, fapt ce duce la degradarea mai rapidă a acestora.

foto: Daniel Bloss

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Anca

    luni, 20.04.2015 at 14:17

    Ca in filmele cu prosti. Mai ales cand se intampla pentru a doua oara.

  2. .

    luni, 20.04.2015 at 14:39

    Daca prin alte parti cad copaci din cauza vantului, la noi semafoarele sunt victimele sigure…Oricum acolo se va realiza un sens giratoriu.

  3. Martor

    luni, 20.04.2015 at 14:48

    Minciuni ordinare!
    Semaforul ala n-a fost deloc lovit de alte masini.
    Pacat ca domnul care era in fata semaforului nu s-a gandit sa isi duca masina putin mai in fata, sa ii provoace o dauna totala la autoturism; facea bani buni pe urma…
    Dar bine ca se inlocuieste, iar pentru urmatoarele, asteptam sa mai cada, poate va suferii vreo fiinta umana o „dauna totala”.
    RUSINE!!!

    • .

      luni, 20.04.2015 at 22:18

      EU am fost martorul unui accident in acea intersectie acum cativa ani, cand o masina de politie, care era in misiune, a fost lovita de o masina de teren care mai apoi a fost proiectata FIX in acel stalp! Asa ca TU esti un MINCINOS!

  4. Cristian

    luni, 20.04.2015 at 18:14

    Extraordinar, dupa incidentul similar de anul trecut cu semaforul doborat de vant in Ampoi 3 am sesizat aici pe site problema acestui semafor de la Stadion, asta deoarece trec pe langa el in fiecare zi si am remarcat starea de degradare a bazei. Si uite ca s-a intamplat, pana la urma a cazut, bine ca nu a fost pe vreo masina sau in cap la vreun pieton. Oare Primaria Alba Iulia nu stie sa faca lucrari de preventie, doar de reparare, cand e prea tarziu? Chiar trebuie sa se intample o tragedie? Asemenea structuri degradate inca mai sunt in oras, uitati-va la semafoarele de la Liceul Militar unde s-a realizat sensul giratoriu, inca nu au fost demontate iar structurile sunt distruse de rugina.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax