Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Bustul compozitorului Nicolae Bretan, inaugurat în Parcul „Lucian Blaga” din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

În cadrul manifestărilor organizate la Alba Iulia de Ziua Națională a Românei, în Parcul „Lucian Blaga” a fost dezvelit bustul compozitorului Nicolae Bretan. La eveniment au luat parte primarul Mircea Hava, viceprimarii Paul Voicu și Dorin Șerdean, dar și consilierul prezidențial Bogdan Oprea.

Bustul în bronz al compozitorului Nicolae Bretan a fost dăruit municipiului Alba Iulia de către fiica acestuia, Judit Bretan. Deși nu a putut lua parte la eveniment, prin intermediul unei scrisori a dorit să mulțumească sculptoriței Ana Rus și autorităților locale.

În aceeași scrisoare, Judit Bretan a reamintit albaiulienilor cine a fost tatăl ei. Nicolae Bretan a fost un compozitor român născut în anul 1887 la Năsăud. A compus 230 de cântece pe versuri de poeți români, maghiari și germani. Printre cele mai renumite opere ale sale se numără „Luceafărul”, „Golem” „Eroii de la Rovine” sau ”Horia”.

Pe lângă reprezentanții Primăriei, la dezvelirea bustului au luat parte și sculptorița Ana Rus și candidatul ARD la alegerile parlamentare, Dorin Nistor.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax