Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO: DAIMLER a lansat la Sebeş producţia de cutii de viteză 9G Tronic pentru Mercedes Benz, într-o hală cât 10 terenuri de fotbal

Publicat


DSC_1041 La doi ani de când concernul Daimler a început construcţia celei de-a treia unităţi de producţie de piese auto la Sebeş, Star Transmission – parte a grupului german – începe producţia cutiilor de viteză 9G Tronic folosite pentru dotarea autovehiculelor Mercedes Benz. Inaugurarea fabricii, în cadrul Star Assembly, a avut loc luni, cu un eveniment la care a participat şi ministrul Economiei, Costin Borc.

Pentru extinderea capacităţii, Daimler investeşte, în total, peste 300 milioane de euro şi creează 500 de locuri de muncă noi, în cadrul filialei Daimler de la Sebeş, Star Assembly.

Noua incintă de producţie este construită pe o suprafaţă ce ar reuni zece terenuri de fotbal. Potrivit reprezentanţilor companiei, la construirea acesteia au fost utilizate aproximativ 500 kilometri de cabluri şi 5000 de tone de metal.
DSC_1029

Cu ocazia lansării oficiale a producţiei la Sebeş, noul director al reprezentanţei, Falk Pruscha, i-a întâmpinat pe Markus Schäfer, membru CA al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil de producţie şi Supply Chain Management, pe Costin Borc, vicepremier şi ministru al Economiei, pe Frank Deiss, director pentru producţia de sisteme de antrenare din cadrul Mercedes-Benz Cars şi responsabil de locaţie în cadrul fabricii Mercedes-Benz din Unterturkheim şi oficialităţi locale.

Moderatorul evenimentului este cunoscutul jurnalist şi realizator TV Andi Moisescu.

Cele două filiale deţinute de noi în România constituie un pilon important în cadrul structurii noastre globale asociate de producţie a sistemelor de propulsie. Acestea asigură o producţie în condiţii de fiabilitate, flexibilitate şi la un nivel calitativ de top. Lansarea procesului de fabricare a cutiei de viteze 9G-Tronic, care beneficiază de o cerere ridicată, de către colegii din România, îmbunătăţeşte durabil competitivitatea în cadrul reţelei noastre internaţionale de producţie„, a declarat Frank Deiss, director pentru producţia de sisteme de antrenare în cadrul Mercedes-Benz Cars şi responsabil de locaţie în cadrul fabricii de la Unterturkheim.

Prin extinderea activităţilor de producţie a cutiilor de viteze din Sebeş, dispunem de posibilitatea de a  acoperi mai flexibil şi mai eficient suplimentarea cererii de cutii automate. Extinderea producţiei de cutii de viteze în România reprezintă o completare optimă pentru activitatea noastră globală de fabricare a sistemelor de tracţiune, cu sediul principal în Unterturkheim„, a declarat Markus Schäfer.

Investiţia şi continuarea procesului de extindere în România demonstrează aprecierea faţă de angajamentul şi know-how-ul deţinut de către personalul nostru. Îmi face o deosebită plăcere să fac parte, ca nou membru, din echipa de la Star Transmission şi Star Assembly„, a spus Falk Pruscha, care deţine din decembrie 2015 funcţia de administrator la Star Transmission şi Star Assembly.

La inaugurarea fabricii fost prezenți și reprezentanți ai guvernului, printre care vicepremierul Costin Borc.

IMG_4929 „Suntem aici că să îi asigurăm pe cei de la Daimler România că suntem alături de ei în această investiție și în investițiile viitoare. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Sebeș este un lucru extraordinar pentru că vorbim despre un produs de înaltă tehnologie, pentru că vorbim de noi locuri de muncă bine calificate. Guvernul României, așa cum am spus în repetate rânduri, este dedicat ideii de reindustrializare a României, iar pentru acesta avem nevoi de forță de muncă, calificată vorbim de dezvoltarea învățământului profesional, de participarea comunităților locale la asigurarea condițiilor necesare investitorilor străini și nu în ultimul rând, vorbim de o continuitate politicilor guvernamentale, piatra de temelie a acestei investiții a fost pusă acum noi ani (atunci premier era Victor Ponta – n.r.), în a sprijini investițiile străine și industria auto. Nu în ultimul rând, vorbim astăzi de dorința Guvernului de a dezvolta furnizorii români din industria auto și de ce nu sosirea altor investitori”, a declarat ministrul Economiei, Costin Borc.

După terminarea discursurilor, oficialitățile și reprezentanții Daimler au vizitat noua fabrică și au asistat la un moment de asamblare a noii cutii de viteză T9, care în acest moment nu are concurență pe piață.

 

YouTube video

IMG_20160404_135047 Despre cutia de viteze 9G-TRONIC fabricată de Mercedes-Benz

Mercedes Benz proiectează şi produce de peste 50 de ani cutii automate de viteză, ce asigură un confort de cuplare a treptelor, eficienţă energetică şi durabilitate. Prima cutie automată de viteze cu nouă trepte disponibilă la nivel mondial pentru modele premium cu tracţiune spate, integrală, hibrid sau hibrid Plug-In se impune prin confortul de antrenare şi procesele de cuplare aproape imperceptibilă a treptelor de viteză.

9G-Tronic a fost disponibilă pentru început la modelul E350 BlueTec. GLE Coupe (C 292) a fost prima serie echipată încă de la lansare cu această cutie automată.

În prezent, toate modelele disponibile pentru lansarea pe piaţă din cadrul noii clase E sunt echipate în versiunea de serie cu noua cutie automată de viteze.

În anii următori, 9G-Tronic va fi utilizată pentru aproape toate seriile cu motorul montat longitudinal.

Investiţiile Daimler în România

Construcția noii fabrici de la Sebeş a început în aprilie 2014, iar la inaugurarea au participat fostul premier Victor Ponta, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, fostul ministru al Economiei, Constantin Niţă, fostul ministru al Transporturilor Dan Șova, omul de afaceri Ion Ţiriac, precum și reprezentanți ai administrației județene și locale.

Vezi şi FOTO- VIDEO: Ponta şi Ţiriac, la Sebeş. DAIMLER a început construcţia celei de-a treia fabrici de piese auto Mercedes

Hala principală este proiectată cu o suprafață de 43.000 metri pătrați şi în total construcţiile se desfăşoară pe un teren de 72.000 metri pătrați.

În prezent, Daimler are, în cadrul filialelor din România, Star Transmission şi Star Assembly, peste 1.800 de angajaţi.

Star Transmission, înfiinţată în 2001, produce la sediul din Cugir roţi dinţate, arbori şi componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii şi sisteme de direcţie. La Cugir se află  şi centrul de tehnologie, precum şi un spaţiu de instruire.

Filiala Star Assembly de la Sebeş a fost înfiinţată în 2013, iar în acelaşi an a fost lansată producţia de cutii de viteze automate cu cinci trepte. În 2014, pe poarta fabricii a ieşit prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj în şapte trepte. Investiţia de la Sebeş era cifrată, până la acel moment, la 40 de milioane de euro.

Mercedes Benz asigură fabricarea cutiilor automate de viteze în cadrul unei structuri flexibile, cu reprezentanţa din Unterturkheim ca fabrică principală şi lucrările de montaj în România. Personalul a beneficiat de instruire intensă, prin calificare pe o perioadă de mai multe luni în Germania.

Mercedes-Benz Cars Operations este responsabilă pentru producţia de autoturisme în 26 de reprezentanţe disponibile la nivel mondial, în cadrul unei reţele flexibile şi eficiente de producţie, în care îşi desfăşoară activitatea aproximativ 78.000 de angajaţi. Acestea includ funcţiile centrale reprezentate de proiectare, fabricarea de tehnologie, logistică şi managementul calităţii.

YouTube video

YouTube video

Foto: Daniel BLOSS

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax