Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Studenţi din Alba Iulia au construit un robot umanoid care face curățenie și ajută în gospodărie. Jenny 5, la Salonul Internațional al Cercetării din Cluj

Publicat

IMG_20170322_133113În perioada 22-24 martie, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia participă cu o echipă formată din şapte studenţi, la a XV-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent” desfășurat Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Alexandru Donea, Daniela Oniţa, Flaviu Suciu, Tudor Samuilă, Daniel Leah, Leontin Neamţu și Marius Penciu, coordonaţi de către profesorul Mihai Oltean, au realizat un robot umanoid.

Echipa UAB a făcut demonstrații cu proiectul pe care îl dezvoltă în cadrul universităţii albaiuliene: un robot umanoid, numit „Jenny 5”. Creatorii robotului intenționează să îl folosească drept ajutor în gospodărie, spre exemplu la făcut curăţenie, la pregătit mâncare, lucrat în grădină etc.

Jenny 5 este un robot umanoid destinat a fi utilizat în principal pentru cercetare, dar, de asemenea, și ca un asistent uman. Robotul are o platformă mobilă cu piese, un picior pliabil, două brațe cu șase grade de libertate fiecare, un cap și un LIDAR.

Materialele din care este construit (cu excepția calculatorului și webcam-uri) costă aproximativ 1.500 de dolari.

Robotul poate fi utilizat într-o gamă largă de scenarii. Iată o listă scurtă de lucruri pe care robotul ar putea face (dacă este corect programat):

  • curățenie în casă
  • prepararea mâncării
  • curățare masă de bucătărie
  • lucrul în grădină
  • supraveghere
  • salvare
  • managementul dezastrelor
  • pompier

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax