Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Incident VIOLENT la Judecătoria Aiud. Un deținut a ATACAT un judecător, cu un ciob de sticlă, la ieşirea din sală

Publicat

judecatoria aiud Un incident violent s-a produs miercuri la Judecătoria Aiud. Un judecător a fost atacat cu un ciob de stică de către un deţinut, care era condus în afara sălii de judecată. Magistratul nu a fost rănit, dar în acest caz deţinutul va fi acuzat de tentativă de omor.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Alba Iulia, miercuri, în timpul desfăşurării unei şedinţe de judecată la Judecătoria Aiud, o cauză penală, a avut loc un incident violent provocat de o persoană aflată în stare de deţinere.

„În concret, această persoană a încercat să agreseze preşedintele completului de judecată, în timp ce se desfăşura operaţiunea de conducere a deţinuţilor în afara sălii de judecată, cu un obiect tăietor/înţepător (ciob de sticlă).

În urma acestei încercări preşedintele completului de judecată nu a suferit leziuni.

Persoana deţinută s-a autoagresat cu obiectul respectiv, imediat după încercarea nereuşită de a agresa preşedintele completului, provocându-şi leziuni sângerânde, motiv pentru care a fost imediat transportat la spital.

În acestă cauză se efectuează cercetări de către organele judiciare competente”.

UPDATE: Deţinutul se numeşte Augustin Varga, are 29 de ani, este din Cetatea de Baltă şi a fost condamnat pentru tâlhărie calificată şi înlesnirea evadării. Este deţinut la Penitenciarul Aiud şi a contestat executarea pedepsei de 6 ani şi 2 luni.

La ieşirea din sala instanţei, în care fusese adus pentru a fi judecată contestaţia la executarea pedepsei, acesta s-ar fi aplecat peste podiumul la care se afla judecătoarea şi şi-a îndreptat mâna spre gâtul acesteia. A fost imobilizat la timp de forţele de ordine care, după ce l-au percheziţionat, au găsit în mâna acestuia un ciob de oglindă.

Potrivit Pachetului Tribunalului Alba, în această cauză începe urmărirea penală, acuzaţiile fiind de ultraj judiciar şi tentativă de omor. Astfel, în loc să obţină câştig de cauză după contestaţia la executare, acum deţinutul riscă mai mulţi ani după gratii.

Decizia definitivă de condamnare a deţinutului Augustin Varga pentru tâlhărie calificată a fost pronunţată în 21 aprilie 2016 la Curtea de Apel Braşov. A mai fost judecat anterior pentru infracţiuni similare şi în judeţul Mureş, unde a primit 5 ani cu executare. În 26 aprilie, deţinutul a contestat executarea pedepsei la Judecătoria Aiud, primul termen fiind stabilit pentru 11 mai 2016. La finalul procesului, a avut loc tentativa de agresiune asupra judecătorului. Bărbatul este încarcerat la Penitenciarul Aiud din martie 2015, după prima decizie definitivă de condamnare pentru tâlhărie pronunţată la Curtea de Apel Târgu-Mureş.

Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax