Actualitate
Câți aditivi alimentari poate conține o ciorbă de legume de la restaurant. Studiu InfoCons
Câți aditivi alimentari poate conține o ciorbă de legume de la restaurant. Un studiu recent, realizat de Asociația Națională de Protecția Consumatorilor – InfoCons, arată că o astfel de ciorbă poate conține până la 9 aditivi alimentari.
Studiul a fost realizat pe baza informațiilor din meniurile fizice ale restaurantelor incluse în cercetare, precum și de pe site-urile acestora, de unde consumatorii pot comanda online produsele.
Aditivii alimentari din ciorba de legume
Studiul a fost realizat pe un număr de 47 de preparate, iar rezultatele au arătat următoarele:
Cantitatea de ciorbă de legume pe porție variază între 100 și 400 de grame.
- Caloriile pentru 100 de grame sunt între 17 kcal și 140 kcal, iar media este de 65,5 kcal.
- Cantitatea de sare la 100 de grame variază între 0,04 grame și 7,76 grame.
- Cantitatea de zahăr la 100 de grame variază între 0,66 grame și 3,47 grame.
Atenție! La o porție de 400 de grame, cantitatea de sare poate ajunge la 31,04 grame, iar zahărul la 13,88 grame.
- Numărul de aditivi alimentari variază între 0 și 9, iar media este de 2 aditivi.
- Aditivi frecvent întâlniți: iodura de potasiu (E917), ferocianura de potasiu (E536) (în sarea iodată), monoglutamatul de sodiu (E621), inozinatul disodic (E631), guanilatul disodic (E627) și acidul glutamic (E620), care apar pe etichete sub denumirea „extract de drojdie”.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News