Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiţii pentru reabilitarea spitalului din Cugir de 1,5 milioane lei

Publicat

Spitalul din Cugir va intra anul acesta într-un proces amplu de reabilitare. Consiliul Local Cugir a alocat în acest sens suma de 1.500.000 lei.

Din valoarea totală, 602.000 lei sunt rezervaţi pentru cheltuieli materiale şi 898.000 lei pentru investiţii, respectiv dotarea cu echipamente medicale, reabilitarea blocului operator, a pavilionului de la chirurgie şi interne, precum şi pentru diferite reparaţii în celelalte pavilioane. Clădirea care adăposteşte chirurgia şi internele va fi reabilitată cu 462.000 lei.

Vor fi realizate lucrări de reorganizare a spaţiilor existente prin recompartimentări, pentru a se asigura o funcţionare cât mai bună a secţiilor atât pentru corpul medical, cât şi pentru pacienţi. Secţiile care vor urma să fie reabilitate sunt cele de interne-chirugie, recuperare, diabet, boli de nutriţie, cardiologie.

Vor fi înlocuite ferestrele vechi, uşile interioare, pardoselile din aceste secţii. De asemenea, vor fi reabilitate instalaţiile termice şi electrice, grupurile sanitare. Laboratorul de analize medicale va fi dotat cu un analizator automat.

Secţia cea mai importantă a spitalului cea a blocului operator va fi recompartimentată, instalaţia electrică va fi înlocuită cu una nouă şi în final va fi dotată cu aparatură. Conducerea spitalului va încerca să achiziţioneze în acest sens o masă şi o lampă care va servi la viitoarele operaţii. Tot în cadrul acestei secţii va funcţiona şi noul aparat de anestezie care a fost donat de STC.

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax