Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD Alba: Statul va garanta 50% din creditele acordate pentru achiziţia de locuinţe noi sau consolidate prin programul „Prima casă”.

Publicat

ioan darzu Am votat astăzi, 21 martie, în plenul Camerei Deputaților, pentru adoptarea unui proiect de lege prin care Statul va garanta 50% din creditele acordate pentru achiziţia de locuinţe noi sau consolidate prin programul „Prima casă”. Locuinţele care nu se încadrează în această categorie vor fi garantate de Statul Român în procent de 40%.

Această lege stimulează achiziția de locuințe noi în cadrul programului, fapt ce va avea efecte benefice asupra creșterii calității vieții, prin îmbunătățirea condițiilor de locuire în România. Un alt efect al noului act normativ va fi dinamizarea activității de construcții, cu ecou favorabil în privința creării de noi locuri de muncă.

Conform noii reglementări, prin locuință nouă se înțelege orice imobil care respectă condițiile pentru a fi încadrat în categoria imobilelor cu destinația de locuință, recepționat la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat. Totodată, vor fi asimilate în categoria locuințelor noi și cele supuse cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat unor lucrări de intervenție în vederea consolidării și/sau a reducerii riscului seismic.

Programul “Prima casă” a fost inițiat în anul 2009, iar de la startul acestuia până la sfârșitul lunii octombrie 2016 au fost acordate 201.080 garanții, în valoare totală de 17,24 miliarde lei.

Ioan Dîrzu

Deputat PSD

(comunicat de presă)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax