Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Decizie în Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”. Cei 11 inculpaţi rămân după gratii

Publicat

UPDATE: Joi, Ora 18.00 Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au admis recursul formulat de procurorii DIICOT privind măsura arestării preventive a celor 11 inculpaţi din Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”. Inculpaţii vor rămâne în continuare în arest preventiv, pentru încă 30 de zile. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă şi irevocabilă. Vă prezentăm comunicatul transmis de Curtea de Apel Alba Iulia în acest caz:

„Joi, 13.01.2011, s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia judecarea recursului declarat de D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Alba în dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul prostituate pentru VIP-uri împotriva încheierii pronunţate de Tribunalul Alba în data de 11.01.2011 prin care a fost respinsă propunerea D.I.I.C.O.T. de prelungire a măsurii arestării preventive a celor 11 inculpaţi cu 30 de zile şi s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. În această cauză, s-a dispus măsura arestării preventive pentru 12 persoane, majoritatea din Alba Iulia, cercetate pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: constituire, sprijinire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori, şantaj etc. Inculpatul Trifa A. este cercetat în stare de libertate din 16.12.2010 ca urmare a înlocuirii măsurii arestării preventive cu măsura de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Pentru  săvârşirea aceloraşi infracţiuni cu privire la inculpatul Hancheş Raul Nicolae a fost emis mandat de arestare în lipsă, pentru o durată de 30 de zile începând cu data prinderii sale. Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Alba și a dispus prelungirea măsurii arestării preventive a celor 11 inculpaţi cu 30 de zile. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât cei 11 inculpaţi vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.”

UPDATE: Joi, Ora 16.15 Avocaţii învinuiţilor au prezentat în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia pledoaria pentru judecarea acestora în stare de libertate. La rândul lor, învinuiţii şi-au susţinut solicitarea de a fi judecaţi în libertate. Nicolae Muntean a susţinut că avea numărul de telefon al unor animatoare şi că singurul lucru pe care l-a făcut a fost să le cheme la un chef al unui prieten, după care le-a transmis numărul acestora altui prieten, prin SMS. Tot acesta a spus că pierde foarte mult pe plan personal, din cauza faptului că este reţinut în arest. A precizat că i-a fost spartă casa de vacanţă, în urmă cu două săptămâni, paguba fiind de 30 de milioane lei. Avocaţii susţin că nu li se pare justă arestarea celor implicaţi la zece luni după ce a fost comisă fapta. Unul dintre avocaţi a susţinut că adevăraţii capi ai reţelei nu erau de faţă şi că erau judecaţi doar simpli pioni de pe tabla de şah.

Teodor Şchiop a spus că are un loc de muncă stabil şi o familie şi că nu a obţinut vreun beneficiu de pe urma faptelor pe care este acuzat că le-ar fi săvârşit. Gabriel Bakkai a susţinut că acuzaţiile la adresa lui nu sunt reale, însă, dacă voi fi găsit vinovat, este de acord să-şi execute pedeapsa. Sergiu Cîndea a spus că  nu a fost implicat în acţiunile de care este acuzat, că singura vină a lui este că îi cunoaşte pe cei judecaţi. George Dura a spus că singurul lucru pe care-l doreşte este să poată pleca acasă.

Procesul a fost reluat, odată cu sosirea inculpatului Adrian Bălan, joi, în jurul orei 15.30.

Lotul de inculpaţi din Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” a fost prezentat, joi, Curţii de Apel Alba Iulia, unde urma să se judece recursul înaintat de procurori împotriva deciziei Tribunalului Alba, prin care cei 11 au fost eliberaţi. Judecarea cauzei a fost amânată, deoarece inculpatul Adrian Bălan nu a fost prezentat la timp în faţa instanţei.[media id=167 width=320 height=240]

Cauza a fost programată spre judecare la ora 12.00, dar în arestul Curţii de Apel Alba Iulia au fost aduşi doar 10 dintre cei 11 învinuiţi. Adrian Bălan a fost reţinut în arestul IPJ Sibiu, iar, potrivit declaraţiilor avocaţilor, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu nu au fost înştiinţaţi că inculpatul trebuie să fie adus la Alba Iulia.

La doar câteva minute după ce au intrat în sala de judecată, lotul de învinuiţi a fost introdus din nou în arestul Curţii de Apel sub privirile revoltate ale membrilor familiilor şi aparţinători care au sperat să îi vadă liberi. De vină pentru lipsa lui Bălănel sunt, se pare, reprezentanţii IPJ care aproape că au fost huiduiţi de mulţimea care se afla în sala de judecată. La fel de nemulţumiţi s-au arătat şi avocaţii inculpaţilor care au cerut să se facă publice erorile din sistemul juridic din cauza cărora procesul legistativ are de suferit.

[media id=165 width=320 height=240]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax