Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Liste cu angajaţii MAI care urmează să fie disponibilizaţi: 24 de persoane din IPJ Alba vor rămâne fără loc de muncă

Publicat

Aproximativ 8.000 de angajaţi ai MAI vor fi disponibilizaţi în perioada următoare. Listele cu politiştii, pompierii şi jandarmii care urmează să fie daţi afară au ajuns deja pe masa ministrului Traian Igaş şi vor fi înaintate către Guvern, în aceste zile. La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, 24 de persoane urmează să rămână fără loc de muncă.

Potrivit liderului Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, filiala Alba, Dorel Bota, a fost stabilit numărul de angajaţi ai IPJ Alba care urmează să fie disponibilizaţi. Este vorba despre 22 de poliţişti şi două posturi de personal contractual care vor rămâne fără loc de muncă. Acesta a precizat totuşi că aceste liste sunt încă neoficiale, deoarece nu au fost primite criteriile stabilite de conducere pentru selecţia celor care vor fi disponibilizaţi. „Este anormal să dai un om afară fără o bază legală. Vor exista o serie de procese, deoarece oamenii vor fi nemulţumiţi de faptul că vor fi daţi afară fără să să li se explice de ce”, a declarat Dorel Bota.

Acesta a precizat că, între criteriile deja cunoscute se numără selecţia naturală, adică pensionările, retragerile pe caz de boală sau analizele efectuate asupra comportamentului, activităţii şi calificativelor obţinute de poliţişti. „Vor fi pasibili să fie demişi cei apt limitaţi din punct de vedere medical”, a mai explicat Dorel Bota.

În ceea ce priveşte situaţia angajaţilor Jandarmeriei Alba, cpt. Cosmin Jurcoveţ, ofiţer de informare şi relaţii publice, ne-a spus că nu au fost primite încă listele cu cei care urmează să fie daţi afară şi nici criteriile care vor sta la baza disponibilizărilor. Acesta a menţionat că vor fi făcute publice ulterior.

La nivel naţional, în total, 13.000 de posturi din MAI vor dispărea în perioada următoare, dintre care ocupate sunt doar 7.700. Potrivit unui document prezentat de realitatea.net, din aparatul central vor fi restructurate 212 posturi, din care 170 ocupate. Din acestea, 18 posturi sunt de conducere. Din IGPR vor fi restructurate aproape 2.400 de posturi, din care aproape 1.400 posturi ocupate. Jandarmeria va restructura 3.500 de posturi, dintre care 2.200 încadrate. La Poliţia de Frontieră vor dispărea 2.200 de posturi, dintre care 1.900 încadrate. Şi Pompierii vor rămâne fără 4.800 de posturi, dar concret vor fi disponibilizaţi 2.100 de angajaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Decebal

    vineri, 10.06.2011 at 16:32

    Jurgovet asta minte de ingheata apele.Lista cu cei care vor pleca o face dictatorul herta.O stie dar nu indrazneste sa spuna nimic altef… Pai el a venit de la m.a.n,nu cu mult timp in urma,ce sufla ceva… Politia este mai transparenta …

  2. anonim

    joi, 28.07.2011 at 19:33

    dan2011-07-20 12:02:16va implor cercetati si la alba iulia la pasapoarte sa vedeti cum se tin serviciile ,soferul e omul de casa a lui drascan seful de la pas mai nou sia luat casa omu la alba ca de aici e bine nu ca la bucuresti de unde a venit ca aici nu era un om sa fie pus sef ,soferu merge la lucru la casa la drascan in timpul serviciului comsea merge sa isi termine lucru la casa tot in timpul serviciului dar se iau salarii grase ,asa sa tot fie ce ziceti dragii mei, si sunt o turema acolo angajati cu pile care nu fac nimic si iau banii degeaba dar cred ca dl prefect nu e interesat sa faca economii ca poate merge prea bine treaba in tara asta de ce trebuie sofer va intreb pe dvs sau secretara ,sau sau……..mai dati o tura pe acolo dle. prefect de alba si mai reduceti din cheltuieli si din trintori

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax