Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Olimpicii din acest an, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. 19 premii la olimpiade și concursuri și 15 calificări la etape naționale

Publicat

scoala 7 mihai eminescu alba iulia La Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia primăvara se numără rezultatele. Reprezentanții instituției de învățământ au făcut un bilanț al rezultatelor obținute de elevii școlii, materializat în locuri fruntașe obținute la olimpiade și concursuri școlare, organizate de MEN, precum și calificări la fazele naționale ale acestora.

Astfel, la Olimpiada de lingvistică, locul I pe județ și calificare la etapa națională au revenit elevilor Darius Oltean (clasa a V-a A, pregătit de prof. Mirona Furdui și prof. Rodica Marinescu) și Daria Levițchi (clasa a VI-a D, pregătită de prof. Emanuela Bandici și Ana Maria Bojor).

Eleva Roxana Teglaș din clasa a VI-a D, pregătită de prof. Emanuela Bandici, va reprezenta județul Alba la Olimpiada de lectură ”Lectura ca Abilitate de Viață”, iar elevul Florin Alexandru Popa din clasa a VII-a E, pregătit de prof. Mirona Furdui s-a calificat la faza Națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română.

Tot locul I și calificarea la etapa națională și-au adjudecat elevii Diana Lebădă (VI D) și Dan Bandici (VII B), pregătiți de prof. Emanuela Bandici, Alexandru Agignoaiei și Cristina Albu, la Concursul ”Cultură și spiritualitate românească”. Olimpiada de Religie a adus locul I pe județ elevilor Ecaterina Bercu (VA) și Dan Bandici (VII B), acesta fiind calificat si la etapa națională.

La Concursul Transcurricular de Interpretare Literară ”Ionel Teodoreanu” s-au calificat elevii Florin Alexandru Popa (VII E) pregătit de prof. Mirona Furdui și Diana Indrei (VIII C), pregătită de prof. Emanuela Bandici.

Științele exacte nu se lasă mai prejos. La Olimpiada de Fizică, locul I pe județ și calificare la etapa națională a fost obținut la clasa a VI-a de eleva Antonia Tunsoiu (VI A), la clasa a VII-a de elevul Florin Alexandru Popa (VII E), iar la clasa a VIII-a de elevul Rareș Rus (VIII D), toți trei pregătiți de prof. Adriana Constantin. La Olimpiada de Educație Tehnologică, locul I și calificarea la etapa națională și le-a adjudecat elevul Mihai Marcu din clasa a VIII-a A, pregătit de prof. Angela Țurcaș. Elevul Alexandru Florin Popa din clasa a VII-a E a marcat o triplă reușită, obținând locul I și calificarea la etapa națională și la Olimpiada de Biologie, sub îndrumarea prof. Ileana Țăran. Echipajul format din elevii Tudor Itu și George Opruța din clasa a VIII-a B, coordonați de prof. Daniel Boian, au obținut locul I și s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Educație Civică.

Acestor reușite li se adaugă și premiul de Excelență obținut la Concursul de matematică ”Pitagora”, de elevii Costin Giurgiu (VII B, pregătit de prof. Iulia Todică) și Rareș Rus (VIII D, pregătit de prof. Camelia Bărbatu), precum și locul I obținut de elevul George Beleiu, din clasa a V-a A la Concursul interjudețean ”Goga Junior”.

Au fost bifate, astfel, 19 locuri fruntașe la Olimpiade și concursuri, precum și 15 calificări la etape Naționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax