Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pedeapsă majorată la 10 ani pentru bărbatul care și-a ucis soția pentru că nu-i gătea. Ruginosu nu a reușit să-i impresoneze pe judecători

Publicat

Sursa: stirile ProTV

Sursa: stirile ProTV

Curtea de Apel Alba Iulia i-a majorat pedeapsa bărbatului care și-a ucis soția în bătaie, la 10 ani de închisoare, după ce inițial primise la Tribunalul Alba doar puțin peste 4 ani. Curtea de Apel Alba Iulia a admis astăzi apelul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba împotriva unei sentințe penale pronunţate în urmă cu două luni de Tribunalul Alba prin care Aurel Ruginosu fusese condamnat la 4 ani, 4 luni şi 20 zile închisoare pentru violență în familie și omor.

Aurel Ruginosu, de 59 de ani, a fost arestat la sfârșitul anului trecut după ce și-a ucis soția în bătaie pentru că, potrivit acestuia, femeia ”consuma băuturi alcoolice și trebuia să își facă singur de mâncare”. Bărbatul le-a spus anchtatorilor că nu a a intenționat să își omoare soția și că regretă fapta.

Inițial, instanța a luat în considerare minimul de pedeapsă prevăzut de lege (10 ani de închisoare), pe care a redus-o datorită unor ”circumstanțe atenuante”. La Curtea de Apel Alba Iulia, sentința a fost majorată însă la 10 ani.

Ce s-a întâmplat în 14 octombrie 2016

Potrivit anchetatorilor, în 14 octombrie 2016, în jurul orei 17.00,  Ruginosu s-a întors de la serviciu şi a constatat că soţia sa, alcoolică, nu-i făcuse nimic de mâncare. Această constatare i-a declanșat furia și a început că o lovească pe aceasta în mod repetat cu obiecte contondente, provocându-i moartea. Ulterior Ruginosu a îmbrăcat cadavrul femeii și l-a așezat în sicriu, încercând să îi organizeze înmormântarea fără prea mare vâlvă. Medicul de familie a refuzat însă să îi elibereze un certificat constatator și a anunțat autoritățile. Așa a fost prins.

Conţinutul dispozitivului deciziei penale a Curţii de Apel Alba Iulia din 11.05.2017  publicat şi pe portalul instanţei la dosar nr.5375/107/2016.

”Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba împotriva sentinţei penale nr. 60/2017 din 06.03.2017 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar nr. 5375/107/2016. Desfiinţează, în parte, hotărârea atacată numai sub aspectul individualizării judiciare, greşitei aplicări a art. 72 alin. 1 Cod penal şi a omisiunii aplicării art. 404 alin. 1 şi alin. 4 lit. f) Cod procedură penală şi procedând la o nouă judecată a cauzei în aceste limite, Înlătură aplicarea dispoziţiilor art. 75 alin. (2) lit. b) şi art. 76 Cod penal privind circumstanţele atenuate şi efectele circumstanţelor atenuate. Majorează pedeapsa aplicată inculpatului R. A. de la 4 ani, 4 luni şi 20 zile închisoare la 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie prevăzută de art. 199 alin. (1) Cod penal raportat la art. 188 alin. (1) Cod penal . Majorează la 4 ani durata pedepsei complementare a interzicerii exercitării drepturilor civile prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) Cod penal. Menţine aplicarea pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor civile prev. de art. 65 alin. (1) rap. la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) Cod penal. În baza art. 72 alin. (1) Cod penal deduce din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 17.10.2016 până la data de 10.05.2017. În baza art. 404 alin. 1 Cod procedură penală constată că persoana vătămată R. A. D. nu s-a constituit parte civilă în cauză. În baza art. 404 alin. 4 lit. f) Cod procedură penală dispune restituirea către inculpat şi către persoana vătămată R. A. D. a următoarelor bunuri aflate la Registrul de corpuri delicte la poziţia nr. 112 al Tribunalului Alba : (…) . Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate în măsura în care nu contravin prezentei decizii penale. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în ca sarcina acestuia. Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul apelant în sumă de 65 lei se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului, potrivit art. 275 alin. 6 Cod procedură penală. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 11 mai 2017”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tara lui Papura Voda

    vineri, 12.05.2017 at 23:17

    Mare branza ! Va face 4-6 ani dupa care va fi liber! Mi-e sila de tara asta!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax