|

Pentru maşinile mai vechi de 12 ani, va trebui efectuat ITP o dată pe an. Planuri la RAR după eliminarea timbrului de mediu

taxa timbru mediuPentru autovehiculele mai vechi de 12 ani va trebui efectuată Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) la RAR o dată pe an şi nu la doi ani, cum este în prezent. Este o măsură avută în vedere de RAR, pentru creşterea siguranţei rutiere, în contextul creşterii semnificative a numărului de maşini fabricate înainte de 2000, ce au obţinut CIV în România, după eliminarea timbrului de mediu.

„Registrul Auto Român intenţionează să propună, ca măsură de majorare a siguranţei rutiere, în actualul context al evoluţiei parcului auto naţional, creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an”, a anunţat în exclusivitate pentru Capital, George Dincă, directorul general al Registrului Auto Român (RAR).

Potrivit sursei citate, după eliminarea timbrului de mediu, „reacţia pieţei auto a fost cea preconizată, anume de creştere importantă a numărului de autovehicule uzate, pentru care deţinătorii acestora au solicitat eliberarea de către RAR a documentelor necesare înmatriculării în România”.

A crescut cu aproximativ 12% numărul vehiculelor prezentate la RAR în ianuarie, respectiv cu 58% în februarie şi 80% în martie. Totodată, a crescut şi vârsta medie a acestor vehicule de la 8,7 ani în trimestrul I 2016, la 10,5 ani în primul trimestru din 2017.

De asemenea, a crescut cu 107% numărul vehiculelor fabricate până în anul 2000 (Euro 2), ce au obţinut cartea de identitate (CIV), potrivit datelor RAR.

sursa: capital.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=561089avatar Publicat de pe 20 aprilie 2017
Publicat în ACTUALITATE, ECONOMIE.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “Pentru maşinile mai vechi de 12 ani, va trebui efectuat ITP o dată pe an. Planuri la RAR după eliminarea timbrului de mediu”

  1. Se vede ca acum sunt hotii la putere. ” Felicitari” celor ce i-au ales….

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • LePen: Ca să nu mentionam alte orase vecine si prietene.
  • Darius: Sigur, in cârcă a carat sacul cu bani. Au lucrat zeci de oameni la proiecte. Zeci! Nu i sterge nimeni...
  • Nimenialtu: Taxe pt poluare, normal. Mi se pare corect ca daca poluam sa platim. Dar acum vine intrebarea mare: Cati...
  • Gogu: Sa vina și la Abrud ,se fumează în Toate barurile!!!!!!!!!!!!!!
  • Ceausescu: Mentalitate de sclavete… OMUL NOU a fost faurit bine! Tzeranii adusi fortati la oras, si-ar face si...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI