Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit! Decizia Consistoriului Eparhial de la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia poate fi atacată

Publicat

pomohaci Preotul Cristian Pomohaci, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent, a fost caterisit, adică eliminat din preoţie. Este decizia Consistoriului Eparhial, instanţa disciplinară şi de judecată în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Decizia poate fi atacată în termen de 15 zile, la Mitropolia Sibiului.

Şedinţa forului bisericesc s-a desfăşurat în joi, în lipsa preotului Cristian Pomohaci, iar decizia a fost comunicată vineri. Deși se anunțase inițial că decizia ar fi fost luată ieri, problemele s-au dezbătut mai mult vineri dimineața. Jurnaliștii au fost informaţi că se vor comunica măsurile adoptate, în jurul orei 11.00, dar abia după ora 13.00  reprezentanții Bisericii au anunțat decizia.

“S-a luat decizia de caterisire a preotului Cristian Pomohaci. Caterisirea presupune pierderea, pentru totdeauna, a preoţiei şi a posibilităţii de a ocupa un post în activităţile bisericeşti. Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile, la Mitropolie”, a declarat Oliviu Botoi, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Referitor la motivele pentru care a fost luată această decizie, acesta a precizat că este vorba despre faptul că preotul “nu a prezentat probe sau dovezi care să-l dezvinovăţească de acuzele ce i s-au adus şi pentru prejudiciul extraordinar de imagine pe care l-a adus Bisericii ordotoxe”.

YouTube video

Reamintim că preotul Cristian Pomohaci, de la Parohia Moşuni, din judeţul Mureş, este în mijlocul unui scandal mediatic, după ce în mediul online a apărut o înregistrare în care ar fi cerut favoruri sexuale unui tânăr care, la data respectivă, era minor. Pentru el s-a decis oprirea de la slujire, pentru 30 de zile, începând cu data de 29 iunie. În această perioadă a trebuit să îşi pregătească apărarea, având în vedere că nu a putut demonta acuzaţiile.

Nu a adus probe sau dovezi la Centrul Eparhial, care să-l disculpe de învinuirile care i s-au adus în spațiul mediatic, însă a prezentat o solicitare prin care cere retragerea temporară din preoţie, pe motive de sănătate. Această cerere a intrat în atenţia Consistoriului Eparhial, convocat joi, la ora 12.00. Decizia consistoriului a fost aprobată de ÎPS Irineu, Arhiepiscop ortodox de Alba Iulia, este executorie şi irevocabilă, dar poate fi atacată în termen de 15 zile, la Mitropolie.

Vezi şi VIDEO: Cristian Pomohaci nu a reușit să aducă probe în favoarea sa. Consistoriul Eparhial discută situația preotului

„În cele 30 de zile pe care părintele Pomohaci le-a avut la dispoziție pentru a prezenta probe sau dovezi care să-l disculpe de învinuirile care i s-au adus în spațiul mediatic, nu au fost prezentate probe la centru. Părintele a fost prezent și ieri (n.r. – marţi, 25 iulie), la orele după-amiezii, la centrul eparhial”, a precizat miercuri reprezentantul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Oliviu Botoi.

Vezi şi Preotul Cristian Pomohaci, acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, solicită retragerea temporară din preoţie, pe motive de sănătate

Preotul Cristian Pomohaci se află şi în vizorul autorităţilor de anchetă penală. Dosarul în care este acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, instrumentat iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, a ajuns la Parchetul General.

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ringo

    miercuri, 02.08.2017 at 08:17

    Dar urataniei aia de la Constanta, care fura bani europeni nu ii da nimeni un sut ? Aia nu e prejudiciu grav de imagine ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax