Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Programul „Rabla” 2013: Peste 100 de dealeri auto au depus dosare. Distribuirea tichetelor începe după validarea listelor

Publicat

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a făcut publice datele privind dosarele înregistrate de la colectori şi dealeri auto până la sfârşitul sesiunii de  depunere în cadrul Programului “Rabla”. Au fost evidenţiate 288 astfel de dosare de la colectori şi 105 de la dealeri auto până în 23 mai. Distribuirea tichetelor va începe după publicarea listelor cu cei care vor fi validaţi, persoanele fizice şi juridice având apoi posibilitatea să depună dosarele pentru obţinerea primei de casare de 6.500 de lei

Dosarele depuse şi documentaţia aferentă sunt în analiza reprezentanţilor Administraţiei Fondului pentru Mediu.

„AFM va urgenta procedura de validare, având în vedere volumul mare de dosare depuse spre analiză, astfel încât lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz să fie publicate în cel mai scurt timp posibil pe site-ul AFM, (www.afm.ro). Această listă va putea fi consultată de persoanele fizice şi juridice care vor dori să se înscrie în program”, a declarat preşedintele instituţiei, Adrian Gearâp.

După publicarea listelor cu colectorii şi producătorii sau dealerii validaţi, eventualele contestaţii pot fi depuse la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, în termen de două zile.

Administraţia Fondului pentru Mediu va distribui tichetele la colectorii validaţi, după soluţionarea eventualelor contestaţii. Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egală în fiecare judeţ şi se va realiza în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Permiselor.

După finalizarea acestor proceduri premergătoare, persoanele fizice şi juridice, dar şi instituţiile publice interesate îşi pot depune dosarele de înscriere în Programul „Rabla 2013”. Cei interesaţi pot consulta Ghidul de finanţare pe site-ul AFM, în care sunt prevăzute atât condiţiile de eligibilitate, cât şi documentaţia necesară pentru înscrierea în program.

Administraţia Fondului pentru Mediu a precizat că distribuirea tichetelor pentru Programul „Rabla 2013” nu a început încă, menţiunea fiind făcută întrucât în presă au apărut informaţii privind distribuirea acestora.

În acest an, Administraţia Fondului pentru Mediu va emite 20.000 de tichete pentru Programul „Rabla”, dintre care 17.000 pentru persoane fizice şi juridice, iar 3.000 pentru instituţiile publice.

În cadrul programului din acest an se va putea folosi un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei cât valora în 2012.

Sesiunea se va desfăşura într-o singură etapă, iar termenul-limită în care tichetele vor fi acceptate este 20 noiembrie.

Prin Programul „Rabla”, derulat anual, din 2005 şi până în prezent, au fost casate 459.775 de autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 225.869 de autoturisme noi.

Sumele alocate sesiunii de finanţate în cadrul “Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional”, în perioada 15 – 23 mai 2013 sunt de 127.500 mii lei pentru persoane fizice/juridice şi 22.500 mii lei pentru instituţii publice.
În Alba, potrivit statisticilor AFM, sunt 64.615 autovehicule cu o vechime mai mare de zece ani.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax