Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reţete compensate pentru morți: Alba, în topul judeţelor cu nereguli identificate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Publicat

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a iniţiat, în urmă cu o lună, un control privind autenticitatea prescrierilor de medicamente la tratamentul în ambulatoriu. Analizele au reliefat că, în topul judeţelor din ţară care prezintă nereguli din acest punct de vedere se află şi Alba, unde nu mai puţin de 91 de reţete au fost eliberate unor persoane decedate.

Potrivit CNAS, rapoartele au indicat faptul că, la nivelul ţării, un număr impresionant de prescrieri de medicamente nu sunt conforme cu prevederile legale sau sunt incorecte. În topul neregulilor identificate, judeţul Alba ocupă locul 4, cu un număr de 91 de reţete eliberate pe numele persoanelor decedate, după Bucureşti (309), Sibiu (137) şi Dolj (100). Tot în judeţul Alba, controalele CNAS au mai scos la iveală 121 de reţete cu CNP inexistent sau incorect şi 1.442 de prescrieri multiple pentru acelaşi CNP.

În România, potrivit CNAS, 1.379 de reţete au fost prescrise în această perioadă pe numele unor persoane decedate, 19.805 aveau CNP incorect sau inexistent, iar 30.082 vizau prescrieri pentru acelaşi CNP. Prejudiciul cauzat de aceste nereguli se ridică la suma de 160.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax