Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Salubrizarea din Alba Iulia concesionată firmei Salprest Ocna Mureş prin negociere directă. Salprest Alba Iulia a rămas fără licenţă

Publicat

„Salprest” Ocna Mureș este societatea care va prelua serviciul public de salubrizare, deszăpezire și combatere polei în Alba Iulia. Consiliul Local Alba Iulia a delegat, prin negociere directă,  contractul de concesiune pe o perioadă de 12 luni, respectiv până la încheierea unui nou contract cu un alt operator.

La negocierea ce a avut loc în 20 noiembrie au participat SC „Salprest” Ocna Mureș SRL, dar și SC „Shuster &Co Ecologics” SRL, dar aceasta din urmă nu s-a arătat interesată de propunerea administrației locale. Prin urmare, societatea „Salprest” Ocna Mureș este cea care se va ocupa de deszăpezirea municipiului Alba Iulia în această iarnă.

Reamintim că, presată de sosirea iernii și fără un contract parafat cu o societate care să asigure salubrizarea și deszăpezirea municipiului în sezonul rece, administrația locală din Alba Iulia trebuia să găsească urgent o soluție. Singura opțiune în acest moment a fost concesionarea temporară a acestui serviciu unei alte firme, prin negociere directă, care să preia aceste atribuții pentru cel mult 12 luni.

Dat fiind faptul că, începând cu 22 noiembrie, contractul încheiat cu SC “Salprest” SRL, firma care realiza până în prezent aceste lucrări, va expira și nu mai există posibilitate de prelungire, identificarea unui nou operator care să preia acest serviciu a trebuit să se realizeze în perioada imediat următoare. Ceea ce este interesant este că, în urma acestei negocieri directe, tot societatea „Salprest” va fi cea care se va ocupa în continuare de acest serviciu, doar că nu cea din Alba Iulia, ci cea din Ocna Mureș, aparținând  omului de afaceri Petru Constantinescu.

Pentru serviciul public de salubrizare, concesionarul va plăti o redevență anuală în cuantum de 2,5% din cifra de afaceri. În urma negocierii, tariful pentru curățat mecanic zăpada cu utilaj cu lamă va fi de 1,36 lei fără TVA pe 100 mp, curățatul manual al zăpezii și gheții va costa 31 de lei fără TVA pe aceeași suprafață în timp ce încărcatul și transportul zăpezii și gheții va costa 42,50 lei fără TVA pe metru cub.

Salprest Alba Iulia a rămas fără licenţă

Atât Salprest Ocna Mureș  cât și Salprest Alba Iulia, sunt controlate de omul de afaceri Petru Constantinescu. Primăria Alba Iulia a negociat cu firma Salprest Ocna Mureş  în condiţiile în care Salprest Alba Iulia a rămas fără licenţă pentru serviciul public de salubrizare a localităţilor din 1 noiembrie 2012. Decizia a fost luată de ANRSC pe motiv că societatea din Alba Iulia a încălcat mai multe condiţii ale licenţei din 2010.

Iată motivele precizate de ANRSC:

 1. Societatea comercială SALPREST S.R.L. a incălcat următoarele
Condiții asociate Licenței nr. 1140 din 28.09.2010 clasa 2 pentru serviciul
public de salubrizare a localitdților:
a) ,,7. (1) Titularul licentei are dreptul să incaseze contravaloarea
seruiciilor prestate, la tarifele stabilite și aprobate conform prevederilor
legale în vigoare.”;
b) ,,2O. Pentru realizarea obligațiilor din licență, titularului licenței nu
ii este permis să perceapă utilizatorilor alte sume bănești, in afara celor
facturate pe baza tarifelor stabilite și aprobate de autoritatea administrației
publice locale.”;

Vezi aici decizia ANRSC în cazul licenţei firmei Salprest.

În decizia de retragere a licenţei se mai precizează că reprezentanţii Salprest SRL Alba Iulia au refuzat să pună la dispoziţia reprezentanţilor ANRSC o serie de acte solicitate pentru control.

Vedeți mai jos toate tarifele percepute de SC „Salprest” Ocna Mureș pentru activitățile întreprinse:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: FOTO: Pe ultima sută de metri, Salprest Alba Iulia a ridicat o parte din gunoaiele din oraș. Se restul se va ocupa Primăria | Alba24

  2. halvanezu

    miercuri, 21.11.2012 at 16:21

    Fain!
    Iar o sa vedem la „lucru” 3 tractoare cu plugurile dupa ele, strazile pline de zapada si pe Constantinescu cu ale lui nenumarate masini 4*4 „plutind” prin albul cenusiu al strazilor.
    Frumos oras, pacat ca-i locuit!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax