Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Scandalul „ajutorului de minimis” a ajuns și în Alba: Senatorul Pereș spune că firma liberalului Albani a câștigat pe criterii politice

Publicat


Acordarea ajutoarelor de minimis pentru firme a stârnit valuri de discuții și în Alba Iulia. Dacă, imediat după afișarea rezultatelor concursului, „gurile rele” vorbeau că firmele declarate câștigătoare au fost selectate pe criterii politice, subiectul a fost deschis și în conferință de presă, de către senatorul PDL Alexandru Pereș. Acesta și-a argumentat ipoteza prin faptul că printre cei 644 de câștigători se găsește și o firmă a liberalului Simone Albani, care a câștigat datorită „culorii politice a antreprenorului”.

Este vorba despre SC Albani Furniture SRL, ce produce tapițerie. Firma a fost deschisă în 2008, apoi activitatea a fost suspendată din mai până în noiembrie 2009 și apoi a fost „cu o creștere de 30-40% în fiecare an”, potrivit lui Simone Albani. În urma concursului pentru ajutorul de minimis, firma s-a clasat pe locul 365 din 644 și a primit un ajutor de stat în valoare de 833.019 lei.

Pereș: „Explicația poate fi găsită numai în culoarea politică a antreprenorului!”

În conferința de presă, senatorul Alexandru Pereș a vorbit despre „scamatoria informatică ce deconspiră corupția din USL”, dând ca exemplu firma deținută de Simone Albani.

„Primul argument că suma de 500.000 lei a fost destinată clientelei politice este însăși modalitatea inedită de acces: online. Cozile de la ghișee au fost mutate pe internet unde, după cum s-a văzut, sunt mai ușor de manipulat. Al doilea argument o reprezintă însăși criteriul de selecție preferat de Ministerul de Finanțe, care exclude performanța economică. În lista celor 644 de câștigători dubioși ai proiectului se găsește pe poziția 365 SC Albani Furniture SRL din Galda de Jos, a consilierului liberal Simone Albani. Cine are curiozitatea să caute pe internet datele firmei, va avea surpriza să constate că firma a fost înființată în 2008 și un an mai târziu, la 6 mai 2009, activitatea ei a fost suspendată. Explicația că o firmă cu activitate suspendată primește un ajutor de stat în sumă de 833.019 lei, în timp ce firme performante, capabile să își extindă producția sunt fentate de stat, poate fi găsită numai în culoarea politică a antreprenorului”, a declarat senatorul Pereș.

Albani: „Nu are nicio legătură cu politica. Eu am câștigat un minimis și în 2009, când la putere era PDL!”

„Eu am depus două proiecte, din care doar unul a fost declarat câștigător. Faptul că o firmă de a mea a câștigat nu are absolut nicio legătură cu politica. Am lucrat cu o firmă de consultanță din Alba Iulia, iar înregistrarea pe site am făcut-o noi, eu împreună cu angajații. Este absurd să se creadă că proiectul meu a fost declarat câștigător pe criterii politice. Eu nu fac așa ceva. Cât despre anularea concursului, nu mi se pare normal. Dacă se spune că au fost 400 de IP-uri speciale, să se facă verificări, să se ia măsuri, nu să se anuleze concursul”, a spus Albani.

La declarațiile senatorului despre faptul că ajutorul de minimis a fost câștigat de Albani pentru o firmă suspendată, liberalul a spus că îl va acționa în judecată, pentru că îi afectează imaginea cu declarații false.

Albani: „Declarațiile false ale domnului Pereș îmi afectează imaginea. Îl voi da în judecată!”

„Firma mea a fost suspendată 6 luni, în 2009, după care i-am dat drumul și am o producție tot mai mare în fiecare an, firma înregistrează o creștere de 30-40% anual. Domnul Pereș să își țină poveștile pentru el. Să vină cu dovezi clare. Probabil ei așa au fost obișnuiți, pe vremea lor, să se facă favoruri la unii și la alții. Eu nu am colaborat cu statul în domeniul afacerilor și nici nu vreau. Prin declarațiile false pe care le face, domnul Pereș îmi afectează imaginea. Îi transmit că îl voi da în judecată!”, a precizat Albani.

Firma „Albani Furniture” a mai câștigat un ajutor de minimis de aproximativ 200.000 de euro, în 2009, în timpul guvernării PDL, însă, în urma unor obstacole birocratice, banii nu au mai ajuns în firmă. „După ce am câștigat ajutorul de minimis în 2009, firma era nou deschisă, am primit un control de la Finanțe, nu știu din partea cui a venit, și am primit o amendă. Am acționat în judecată și am câștigat. Pentru a finaliza procedura, am avut nevoie de o adeverință prin care să dovedesc că nu am datorii la stat, care trebuia eliberată de Finanțe, dar nu mi-au mai eliberat-o, fiind vorba de un proces pe care l-am câștigat împotriva lor. Și așa a trebuit să renunț atunci la un proiect de 200.000 de euro”, spune Albani.

Proiectul a fost realizat de consultantul Claudiu Șușman din Alba Iulia

Consultantul care a realizat proiectul firmei SC Albani Furniture SRL este Claudiu Șușman din Alba Iulia. Acesta a fost consultantul a 38 de firme din județ, dintre care 8 au fost declarate câștigătoare. Printre acestea se găsesc SC Mecatronics SA, SC Art Instal SRL, SC Prenis SRL. Proiectele au fost introduse pe site-ul concursului de către angajații firmelor.

„De introducerea datelor s-au ocupat firmele. Unii au reușit, alții nu. Este o situație rea și pentru cei care au câștigat și pentru cei care nu au câștigat, pentru că nu se știe ce se va întâmpla”, a spus Claudiu Șușman.

Pe lista firmelor câștigătoare, din Alba se mai află și SC Florea Oil SRL. Dacă mai identificați alte firme din Alba, lăsați comentarii la acest articol.

Vedeți aici Lista firmelor – ajutor minimis

Citiți și:

Ministrul Finanțelor a anulat concursul pentru obținerea ajutorului de minimis. ”Primul venit, primul servit ” cu aplicația blocată


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Raul 89

  duminică, 01.09.2013 la 18:57

  V-as pune pe toti la zid sa va impusc

 2. michelangelo

  duminică, 01.09.2013 la 20:30

  chiar si tobimar a castigat, firma apropiata a pdl ca si florea

 3. Pipo

  luni, 02.09.2013 la 15:36

  Da firma fostului sef de la mediu cum a castigat intretinerea spatiilor verzi din Cetate ? Va acuzati unii pe altii de parca nu tot aceleasi metode le folositi cand sunteti la guvernare ! Pacalicilor. Stati in banca voastra pana va vine randul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Numărul deceselor asociate cu utilizarea țigărilor electronice, în creștere. Atenționările specialiștilor

Publicat

S-au înmulțit decesele în urma unei afecţiuni pulmonare asociate cu utilizarea ţigărilor electronice (practică denumită „vaping”).  Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite a anunțat că s-a ajuns la 42 de victime. Agenţia americană din domeniul sănătăţii, care a colectat date referitoare la această afecţiune pulmonară în 49 din cele 50 de state […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: LISTA posturilor din ALBA, pe specialități, scoase la concurs. Înscrierile continuă până MARȚI

Publicat

medic rezident

Ministerul Sănătăţii organizează în 8 decembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Sunt 4.350 de locuri scoase la concurs, număr mai mic faţă de cel de anul trecut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Regulamentul de funcționare al Pieței volante din Alba Iulia, în consultare publică. Ce obligații au micii producători

Publicat

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică regulamentul de funcționare a Pieței volante Transilvania, deschisă în fiecare vineri, în parcarea fostei policlinici a spitalului, pe Bulevardul Transilvaniei. Piața pune la dispoziție 45 de locuri pentru producătorii agricoli din Alba Iulia și localitățile învecinate din județ care doresc să-și vândă produsele. De la piața volantă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Temperaturi maxime de 17 grade Celsius și câteva ploi. Prognoza meteo pe zile, 18-24 noiembrie

Publicat

soare

Vremea va fi în continuare caldă pentru această perioadă, săptămâna viitoare. Se anunță temperaturi maxime de 17 grade Celsius, cu soare și nori, dar și câteva ploi. La munte, maximele vor fi de 8 grade la Oașa și 12 grade la Arieșeni. Va fi mai frig spre sfârșitul săptămânii, când pe timp de noapte vor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate