Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Schimbări în masă la conducerea „Hidroelectrica”. Directorul Romi Dragosin rămâne interimar pentru încă 90 de zile

Publicat

Toți directorii „Hidroelectrica” au fost revocați din funcție. Anunțul a fost făcut public de reprezentanțul administratorului judiciar al producătorului de energie, Remus Borza. În Alba, valul schimbărilor îl alungă de la conducerea „Hidroelectrica” Sebeș pe social-democratul Romi Petru Dragosin, instalat pe funcție în toamna anului 2012.

Înainte de a ajunge la finalul mandatului său la „Hidroelectrica”, Dragosin află că a fost revocat din funcție. Potrivit purtătorului de cuvânt al „Hidroelectrica”, deși revocat din funcție, Dragosin va rămâne în continuare director la sucursala din Sebeș, mandatul său fiind prelungit sub forma unui interimat de 90 de zile, perioadă în care se va organiza un concurs pentru ocuparea funcției.

În ceea ce privește situația „Hideroserv”, sucursală care funcționează sub umbrela „Hidroelectrica”, Radu Scutea a declarat că și acolo se anunță o reorganizare, urmând ca toate unitățile „Hidroserv” din țară să se unească, pentru a constitui o companie.

Reorganizarea „Hidroserv” implică disponibilizarea sau intrarea în șomaj tehnic a unui număr de 500 de persoane din cele 8 sucursale din țară. Directorul „Hidroserv” Sebeș, Bogdan Alexandru s-a aflat joi la București, unde a participat la Consiliul de Administrație.

„Hidroelectrica” este deţinută de Ministerul Economiei şi se află în insolvenţă din iunie anul trecut. Administratorul judiciar al „Hidroelectrica” a semnat miercuri preavize de concediere pentru 154 de salariaţi ai companiei de stat şi a redus alte 161 de posturi care erau vacante.

 „În 16 ianuarie am semnat preavize de concediere pentru 154 de salariaţi ai Hidroelectrica, iar alte 161 de posturi care erau vacante, deci neocupate, au fost închise”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentantul administratorului judiciar al „Hidroelectrica”, Remus Borza.

El a adăugat că în cursul acestui an vor ieşi la pensie alte 36 de persoane, iar până pe 30 iunie vor fi disponibilizate alte 500 de persoane din cele opt „Hidroserv”-uri controlate de „Hidroelectrica”, care au în total 2.500 de angajaţi.

Borza a mai spus că „Euro Insol” a mai dispus diminuarea cu 50% a anumitor sporuri şi prime, a diurnei, a valorii tichetelor de masă şi a eliminat tichetele de carburant. Potrivit lui Borza, în urma diminuării acestor costuri, „Hidroelectrica” va face economii anuale de 10 milioane euro.

El a afirmat că de rezultatele proaste ale unei companii conducerea este cea care trebuie să răspundă şi că foştii directori „Hidroelectrica”, numiţi pe criterii politice, se vor putea înscrie la concursuri pentru ocuparea posturilor.

„De specialişti ce sunt (au fost revocaţi – n.r.). Este o vorbă în popor – «peştele de la cap se împute». (…) Când o companie merge prost, conducerea trebuie să-şi asume, nu angajaţii şi nici poporul român. Acei directori au fost numiţi pe criterii politice, dar tot vor avea posibilitatea să îşi demonstreze competenţele la concurs”, a spus Borza.

„Din executivul Hidroelectrica au fost decimate două clanuri”, a afirmat Borza, într-o conferinţă de presă, fără să dea detalii. El a afirmat că „Hidroelectrica” poate ieşi din insolvenţă la 26 iunie.

„Din punct de vedere financiar compania este pregătită să iasă din insolvenţă în iunie”, a spus Borza.

Contactat de MEDIAFAX, Gheorghe a declarat că va participa la concursul pentru ocuparea postului de director general. El a comentat modificările aduse conducerii Hidroelectrica spunând că se încearcă o „repoziţionare” a personalului companiei. „Vrem să repoziţionăm pe toată lumea. Este o situaţie care începe de sus în jos”, a spus el. „Euro Insol” a externalizat serviciile de atesare psihologică şi de medicină a muncii din companie, iar persoanele disponibilizate provin din departamentele IT, resurse umane şi financiar contabil.

„Cât timp Euro Insol va fi administratorul judiciar al Hidroelectrica, nu va pleca niciun om din exploatare. Noi nu am cerut niciunui director ce oameni să fie disponibilizaţi. Responsabilitatea disponibilizărilor aparţine directorilor de sucursale”, a adăugat Borza.

Sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Pingback: Schimbări în masă la conducerea Hidroelectrica. Directorul Romi Dragosin rămâne interimar pentru încă 90 de zile | Sebes24

  2. Pingback: Florin Roman: ”Niciun om nu va fi disponibilizat la Hidroelectrica Sebeș. Posibil ca unele persoane din conducere să-și piardă posturile” | Sebes24

  3. Pingback: La Hidroelectrica Sebeș singura persoană disponibilizată este directorul. Din primăvară se dau drumul la noi angajări | Alba24

  4. cout

    joi, 07.02.2013 at 21:54

    Daca vreti sa faceti ordine restructurati de sus pana jos fiindca infectia este totala.Oganizati concursuri si eliminati toata mizeria.

  5. Pingback: Schimbări în masă la conducerea Hidroelectrica. Directorul Romi Dragosin rămâne interimar pentru încă 90 de zile | Timiş în 24 de ore

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax