|

Şef de ocol silvic din Apuseni, condamnat la închisoare. În 2016, a încercat să mituiască un polițist din Cluj

lemn confiscat busteni_3Şeful Ocolului Silvic „Horea-Apuseni”, unul dintre cele mai mari ocoale silvice private din Alba, Horea Oneţ, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru dare de mită. În urmă cu un an acesta a încercat a încercat să mituiască un poliţist din Beliş, judeţul Cluj, unde era cercetat pentru tăiere ilegală de arbori.

Horea Oneţ a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani. Şeful de ocol a fost surprins în februarie 2016, în flagrant, în timp ce voia să dea mită unui poliţist din Beliş. Unui agent de poliţie i-a fost oferită, într-un plic, suma de 500 de lei. La această sumă s-a adăugat promisiunea că şeful Postului de Poliţie Beliş va primi o sumă mult mai consistentă şi o maşină de lemne, scrie adevărul.ro.

Anchetatorii susţin că afaceristul din comuna Horea ar fi dorit să cumpere, astfel, protecţia poliţiştilor din Beliş, în condiţiile în care îşi extinsese afacerile şi în judeţul Cluj. De asemenea, Horea Oneş dorea să scape de un dosar penal deschis în 2015 de aceeaşi poliţişti, care îl cercetau pentru tăiere ilegală de arbori. Pe lângă condamnarea penală, în perioada de încercare, condamnatul mai trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

  • să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Alba;
  • să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa ;
  • să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacele lor de existenţă.

De asemenea, acesta va va presta o muncă nerenumerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei comunei Horea sau a Tribunalului Alba. Instanţa a mai dispus confiscarea specială a sumei de 500 de lei de la inculpatul condamnat, mai scrie adevărul.ro.

Decizia Tribunalului Cluj nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Cluj-Napoca. Horea Oneţ este unul dintre protejaţii deputatului Corneliu Olar, fiind considerat în zonă ”mâna-dreaptă” a parlamentarului, care deţine, prin intermediari, afaceri în domeniul exploatării şi prelucrării lemnului.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=561242avatar Publicat de pe 20 aprilie 2017 şi actualizat pe 20 aprilie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Purcariu Maria Gabriela: Imi doresc foarte mult sa muncesc.
  • Rika Fara Frika de Lege si Politica: Care din oameni is credinciosi ? =]] ca multi pupa icoane si oase putrezite si...
  • Ciprian: Poate nu ar fi rau daca orasenii ar face ca locuitorii de la tara:cureti si in fata proprietatii. Prea mult...
  • Ciorea ramona: Buna ziua . Va asteptam si pe strada poligonului sa ne vedeti copii jucanduse intre masini si gunoaie...
  • Eu: Și noi așteptăm pe strada Poligonului de 2 mandate sa demoleze primăria vechea centrala termica… Copiii se...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI