Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SONDAJ Europarlamentare 2014 la nivel naţional: Partidele de centru-dreapta adună mai multe procente decât alianța PSD-UNPR-PC

Publicat

Dacă alegerile europarlamentare ar fi organizate duminica viitoare, aproximativ 30% dintre cetăţenii cu drept de vot ar merge la urne. Dintre aceştia, 40,7% ar vota pentru candidaţii alianţei electorale PSD-UNPR-PC şi 16,9% cu PNL. Dintre independenţi, preferat ar fi Mircea Diaconu, care ar primi 1,2%. Datele sunt trecute într-un sondaj INSCOP Research comandat de ziarul Adevărul. Faţă de chestionările anterioare, creşteri au înregistrat PSD şi PMP, care ajunge pe locul patru în topul preferinţelor.

În total, partidele de centru-dreapta adună mai multe procente decât alianţa PSD-UNPR-PC. Scorul ar fi de 43,5%, la 40,7%.

Sondajul a fost derulat în perioada 1-7 mai, pe un eşantion reprezentativ de 1.056 de persoane. Dintre cei chestionaţi, 32% au răspuns că se vor prezenta cu siguranţă la vot pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, iar 28,9% susţin că probabil vor merge la vot. În schimb, 9,7% au răspuns că probabil nu se vor prezenta la vot, 9,6% spun că sigur nu se vor prezenta la vot şi 17,3% declară că încă nu s-au hotărât. Reprezentanţii INSCOP susţin că prezenţa reală la urne pe 25 mai se va situa, probabil, în jurul procentului de 30%, fapt care poate afecta distribuţia voturilor pe partide la alegeri, comparativ cu estimarea din sondaje realizată cu trei săptămâni înainte de data scrutinului.

Citeşte şi SONDAJ EUROPARLAMENTARE 2014 în județul Alba: Rezultatele după o săptămână de campanie electorală și peste 2.700 de voturi înregistrate

Dacă PSD a urcat în preferinţele electoratului cu trei procente, ajungând la 40,7%, PMP şi-a dublat scorul, ajungând la 10,2%, faţă de 4,6%. PNL înregistrează o scădere de trei procente, faţă de luna martie, până la 16,9%, potrivit sondajului amintit. PDL a coborât de la 11,3%, de la 17,5%.

Citeşte şi SONDAJ Alba24: A început campania electorală pentru EUROPARLAMENTARE. Cu ce partid ați vota dacă mâine ar fi alegeri?

Ar mai trece pragul parlamentar de 5% şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România cu 5,2% (5,1% în luna martie) şi Forţa Civică, cu 5,1% (4,7% în luna martie). Nu aceleaşi cifre le-ar obţine Partidul Poporului Dan Diaconescu (ar fi votat de 3,8% dintre cetăţenii cu drept de vot) şi PRM cu 2,8%, respectiv PNŢCD cu 1,3%.

Candidatul independent Mircea Diaconu ar obţine 1,2% din voturi, în timp ce 0,5% ar vota alţi candidaţi independenţi.

sursa: adevărul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax